son haberler

Engellilerin Haklı İsyanı!

Yayınlanma Tarihi: 17 Şubat 2020 okunma

Engellilerin Haklı İsyanı!
Gündem
0

Ünye’de engellilerin kullanımı için tahsis edilen park alanlarını engelsiz vatandaşların işgal etmesi engellileri zor durumda bırakıyor.

Şehir merkezinde birçok noktada engellilerin kullanımı için tahsiz edile otopark alanları bazı engelsiz sürücüler tarafından işgal ediliyor. Engellilere ulaşımda kolaylık sağlanması amacıyla yapılan uygulamaya bu kez engelsizler engel oluyor.

Son olarak Ünye Devlet Hastanesi otoparkında engelliler için ayrılan bölümün engelsiz sürücüler tarafından işgal edilmesi engelli vatandaşı isyan ettirdi. Her hastaneye gittiğinde aynı manzara ile karşılaştığını ifade eden Osman Şen, “hastane yöneticilerimiz biz engelliler için ulaşım kolaylığı sağlarken bazı sürücüler gelip araçlarını buraya bırakıyor. Her gelişimde bize ayrılan bölümde engelsiz vatandaşların engelleriyle karşılaşıyorum. Bu durum zaten sağlık hizmeti almak için geldiğimiz hastanede bizi daha da kötü yapıyor. Bu kez geldiğimde engelli otoparkında benden başka engelli aracı görmedim ancak ben de aracımı koymaya yer bulamadım. Bu konuda engelsiz vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Bu sorunun şehrin çeşitli yerlerinde bulunan engelli park alanlarında da yaşandığını ifade eden Şen, sürücülerin bu konuda duyarlı olmasını istedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.