Duyurular
Giriş Tarihi : 20-05-2019 13:58   Güncelleme : 20-05-2019 14:24

Engelli ve eski hükümlülere destek

İŞKUR Sinop İl Müdürlüğü tarafından, 2019 yılı 2. Dönem Engelli ve Eski Hükümlülere yönelik proje destek başvurularının başladığı bildirildi

Engelli ve eski hükümlülere destek

İŞKUR Sinop İl Müdürü Asaf Çalışır, il müdürlüğü tarafından engelli ve eski hükümlülere yönelik destek programlarının devam ettiğini söyledi.

Destek programı ile engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları, işe ve işyerine uyum projeleri, destek teknolojileri ve korumalı işyerleri ile diğer projeler aracılığı ile istihdamlarına yardımcı olunmasının amaçlandığını belirten İŞKUR Sinop İl Müdürü Asaf Çalışır, bu kapsamda proje destek başvurularının devam ettiğini söyledi.

Çalışır; “Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımıza yönelik verilen bu destek ile onların kendi işlerini kurmalarına da imkan sağlanıyor. Bu anlamda; engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, engellinin istihdamını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler, engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler, engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler, ruhsal ve zihinsel engelli bireylerin istihdam edileceği Korumalı İşyeri Desteğine yönelik projeler, engellilere yönelik diğer projelere destek verilmekte” dedi.

Toplamda 50 Bin TL’ye Kadar Destek Veriliyor
Söz konusu proje destek başvurularında, çeşitli kalemlerde toplamda 50 bin TL’lik destek sağlanacağının altını çizen İŞKUR Sinop İl Müdürü Asaf Çalışır, destek programına başvurmak isteyenlerin 14 Haziran tarihine kadar gerekli belgeler ile birlikte İŞKUR Sinop İl Müdürlüğüne müracaatta bulunmaları gerektiğini söyledi.

Çalışır; “Söz konusu Engelli ve Eski Hükümlülere yönelik proje destek başvurularında;2019 yılında kendi işini kurmak isteyen engelliler için; en fazla 3.000 TL kuruluş işlemleri desteği, 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım) en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 11.000 TL işletme gideri desteği ve makine, teçhizat, yazılım, donanım, v.b. alımı için en fazla 36.000 TL kuruluş desteği olmak üzere toplam 50.000 TL destek sağlıyoruz. 2019 yılında kendi işini kurmak isteyen eski hükümlüler için; 38.376 TL’ye kadar destek sağlıyoruz. Başvuruların 14 Haziran 2019 tarihine kadar www.iskur.gov.tr internet adresimizde yayınlanan başvuru rehberinde yapılan açıklamalar dikkate alınarak, proje başvuru formlarının doldurup istenen bilgi ve belgelerle birlikte İl Müdürlüğümüze yapılması gerekmektedir” dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül