Gümüşhane

Engelli kamu çalışanlarının talepleri Cumhurbaşkanında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelli kamu çalışanlarının talepleri Cumhurbaşkanında
Abone ol
Memur-Sen Gümüşhane Engelli Komisyonu Başkanı Coşkun Tuncer, engelleri kaldırmak için, daha konforlu bir iş hayatı ve engelsiz bir dünya için durmak yok sahada çalışmaya devam diyerek var güçleri koşmaya devam ettiklerini söyledi.

Memur-Sen Gümüşhane Engelli Komisyonu Başkanı Coşkun Tuncer, engelleri kaldırmak için, daha konforlu bir iş hayatı ve engelsiz bir dünya için durmak yok sahada çalışmaya devam diyerek var güçleri koşmaya devam ettiklerini söyledi.

Engelli kamu çalışanlarının dertlerini ve sorunlarını tespit edip, sahadan aldıkları bilgileri ilgili makamlara iletmeye devam ettiklerini kaydeden Tuncer, “Bugün de sahadan aldığımız ve biz engelliler için ehemmiyet arz eden talepleri Memur-Sen Engelli Komisyonu Genel Başkanımız Erhan Özcan İmzasıyla Yazılı olarak Cumhurbaşkanlığımıza ilettik” dedi.

Başkan Tuncer, Cumhurbaşkanlığına iletilen talepleri şöyle sıraladı:

1- Covid-19 virüsünün yayılma özelliği bakımından son düzenlemelerde sayılmayan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan engellilerin idari izinli sayılmalarının yeniden değerlendirilmesi.
2- Engelli vatandaşlarımızın engel grubunun EKPSS öncesi tespitinin yapılıp, hangi engel gruplarının hangi işleri yapabilecekleri belirlenerek belirli bir standart uygulanmalıdır. Engelli vatandaşlarımızın yetenekleri doğrultusunda hangi işleri yapabileceği ortaya çıkarılmalı, Engellileri gözeten sistemli bir iş analizi ve meslek tanımlaması çalışması yapılmalıdır. İstihdam edilecekleri iş için engelli personele uygun çalışma koşulları sağlanmalı.
3-Engeli nedeniyle malulen emeklilik hakkından yararlanan (15-20 yıl üzerinden) kamu görevlilerine bağlanacak emekli aylığı tutarı ile emekli ikramiyesinin 25 yıl esas alınarak hesaplanması ve ödemesinin buna göre sağlanması, ayrıca 25 yıldan daha fazla hizmeti olanlar için fiilen çalıştıkları sürenin dikkate alınarak, engelli kamu görevlisine bağlanacak emekli aylığının, en son almakta olduğu maaşının %85'inden az olmaması hususunda çalışma yapılması.
4-Engelli kamu görevlilerinin. Emekliliklerinde, derece ve kademelerine bakılmaksızın Yeşil Pasaport hakkından yararlandırılması.
5- Tüm kurumlarda çalışan engellilerin;
a-) Sağlık kurulu sürekli ibareli raporlarının vergi indirimi, ÖTV muafiyeti ve ehliyet dahil olmak üzere, engelli ölçütü yönetmeliğine bakılmaksızın mevcut raporu ile (tekrar rapor istenmektedir)işlemlerini sürdürmesinin sağlanması.
b-) Sağlık kurullarının tek elde toplanması ve sadece engellilik iş ve işlemlerini yapması. Özetle, tüm birimlerin bir arada olacağı bir döngüde yeknesaklığın (Sağlık Kuruluna sevki yapan ilgili birim iş ve işleyişleri, Nüfus Müdürlüğü hizmeti, Vergi Dairesi hizmeti. Emniyet hizmeti vb.) sağlanması hususunda çalışma yapılması,
6- Engellilerin kullandığı protez, ortez ve yardımcı araç-gereçlerin ücretlerinin tamamının Devletimiz taralından karşılanması, ayrıca protez alım süresinin 5 yıldan 3 yıla indirilmesi hususunda çalışmaların yapılması.
7- Engelli Kamu görevlilerine, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca koordine edilenler kepsamında Hac Farizası ve Umre için %3 kontenjan uygulanması ayrıca Engelliler ve ağır Engellilerin Refakatçileri için Hac ve Umre Ziyaretlerinde %50 indirim uygulanması.
8- Yasalarca Engelliler için sağlanan ulaşım hakkı, Engellilerin idari izinli olduğu Covid19 sürecinde kısıtlanmasıyla ilgili bir sorunumuz ya da talebimiz olmamıştır. Ancak bugünlerde kısıtlamalar kaldırılmış olmasına rağmen ulaşımda sağlanan indirimler uygulanmamakta olup, kısıtlamanın kaldırılması hususunda gereğini arz ederiz. Ayrıca kamu kurumlarının çoğunda ulaşımda servis hizmetlerinin kaldırıldığı malumunuz olup, Engellilerin ulaşım konusunda çok büyük sıkıntılar çektiği ortaya çıkmıştır. Her kurumun en azından Engelliler için bir ulaşım servisi bulundurması zorunluluğu getirilmesi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane Üniversitesi Rektöründen Emniyet Müdürüne ZiyaretÖnceki Haber

Gümüşhane Üniversitesi Rektöründen Emniy...

Asker uğurlamaları yasaklandıSonraki Haber

Asker uğurlamaları yasaklandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar