• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 15 °C

Engelli bireyler sokak hayvanları için barınak yaptı

Engelli bireyler sokak hayvanları için barınak yaptı
Dersim’de engelli bireyler, kendi imkanları ile yaptıkları köpek barınağını meydana bırakırken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından dağıtılan mama vatandaşlar tarafından sokaktaki hayvanlara verildi.

4 Ekim Sokak Hayvanlarını Koruma Günü dolayısıyla etkinlikler yapıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Seyit Rıza Meydanı'nda stant kurularak sokak köpeklerine verilmesi için vatandaşlara mama ve su kabı dağıttı. Vatandaşlar aldıkları su kaplarına koydukları suyu ve mamaları hayvanlara verdi. Özel bir Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören engelli bireylerde kendi imkanlarıyla yaptığı köpek kulübesini meydana bıraktı.

Kurulan stantta vatandaşlara da ücretsiz mama ve su kapları da dağıtıldığını söyleyen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, Tunceli'nin sokak hayvanları konusunda en duyarlı iller arasında olduğunu belirtti.

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde kurumlarında iş bölümü halinde çalışmalarını yürüttüklerini aktaran Gürsönmez;" Hayvanların daha iyi korunması için bugüne dikkat çekmek istedik. Tunceli'deki hayvanlar bu konuda şanslı. Vatandaşlarımız çok duyarlı, sokak hayvanları bulundukları yerde uyuyabiliyorlar, herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmıyorlar. Sokak hayvanları konusunda en duyarlı iller arasında olduğumuzu düşünüyorum. Yalnız eksikliklerimiz var, onlara sevgiyle bakmak sadece yeterli olmuyor. Onların daha iyi bir şekilde beslenmelerini gerekiyor, barınma yeri sıkıntısı çekiyorlar. Bu konuda eksikliklerimiz var, gidermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz"dedi.

Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Çevre Kulübü Başkanı Engin Aşam;" Bilindiği üzere engelli çocuklarla hayvanlar arasında çok büyük ilişkiler var. Bu ilişkilerden faydalanarak güzel gelişmeler katettik. Araştırmalar da gösteriyor ki çocuklar üzerinde hayvanların büyük etkisi var. Biz bu etkiyi kullanarak çocukları yönlendirmeye çalıştık. Bugün de sokak hayvanlarını dokunarak, hissederek, sahiplenmeleri çocuklarda güven duygusunu gelişmesini sağladık. Öğrencilerimizle birlikte hazırladığımız köpek kulübemizi meydana bıraktık, aldığımız mamaları sokak köpeklerine verdik"diye konuştu.

 

engelli-bireyler-sokak-hayvanlari-icin-barinak-yapti-(4).jpgengelli-bireyler-sokak-hayvanlari-icin-barinak-yapti-(3).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim