ÖZEL HABER

Günlük hayatta birçok problem ile mücadele etmek zorunda kalan yürüme engelli vatandaşlar, ülke genelinde olduğu gibi Sarıyer'de de büyük zorluklar yaşıyor. Vatandaşlar, engelli rampalarının önüne araç park etmeden tekerlekli sandalyeler için yapılan kullanışsız yollara kadar pek çok sorun ile boğuşuyor.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı önündeki merdivenler yürüme engeli olan vatandaşları ve bebek arabası olan anneleri mağdur etmeye devam ediyor. Mahalle halkı ise bu sorunun yıllardır çözülemediğinden şikayetçi.

NEDEN RAMPA YOK?

Ülkemizde başta 10-16 Mayıs arasında gerçekleştirilen Engelliler Haftası olmak üzere birçok platformda engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için projeler anlatılsa da maalesef sadece söylemde kalıyor. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı önündeki merdivenler özellikle yürüme engelli ve yaşlılar için eziyete dönüştü. Muhtarlıkta özel bireyler için rampa bulunmazken, hemen yanındaki PTT’de ise söz konusu rampa mevcut. Fakat işin ilginci muhtarlık ile PTT’yi birleştiren yol çelik bariyerler ile kapatıldı.

“AKIL ALIR GİBİ DEĞİL”

Küçük gibi gözüken ancak özel durumu olan vatandaşlar için eziyete dönüşebilen bu tarz problemlerin çözülmesi gerektiğini belirten mahalle sakinleri, “Yürüme engeli olan insanlar muhtarlığa nasıl girecek. Tekerlekli sandalyeler için neden rampa yok? Muhtarlık binasının yapımı esnasında gözden kaçtığı için yapılmadı diyelim. Peki yıllardır neden düzeltilmiyor? Sorun sadece bu değil ki! Hemen yanından PTT var. Onun rampası var. Ama muhtarlığa geçiş yok. Çünkü araya bariyer koydular. Akıl alır gibi değil. Yetkililerin bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz” sözleriyle sitemlerini dile getirdiler.

SARIYER POSTA GAZETESİ