Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerinden yıl sonu sergisi

Karabük Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerinin 2018-2019 Güz ve Bahar Dönemi yıl sonu projeleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

GÜNCEL 18.10.2019 13:19:47 0
Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerinden yıl sonu sergisi

 

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü tarafından yıl sonu sergisi düzenlendi. 60´a yakın projenin yer aldığı sergide temel tasarım ürünleri, pişirme üniteleri, duş sistemi tasarımı ve ev aletleri tasarımı gibi günlük hayatta, iş yaşamında ve ortak kullanım alanlarında kullanılan birçok yenilikçi ürün yer aldı.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinde düzenlenen sergiye Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Açar, Makedonya – Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, Makedonya Türk Hareket Partisi Genel Başkanı Makedonya Milletvekili Enes İbrahim, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Özbekistan Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Abdulaziz A. Abduvasikov, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Sergi hakkında bilgi veren Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Raşit Esen, “Sergi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü birinci sınıf, ikinci sınıf ve üçüncü sınıf öğrencilerinin el emeği, göz nuru ve bir dönem boyunca yaptıkları ürünlerden oluşuyor.” dedi.

Esen, sergide yer alan çalışmalarla ilgili de bilgi vererek şunları söyledi: “Birinci sınıfta temel tasarım ürünleri var. İkinci sınıfta ise pişirme üniteleri, Türkiye´deki yedi farklı bölgeden kültürel lezzetleri, tatları pişirmeye yönelik pişirme aletleri ve ayrıca bu pişirilen aletlerin servis tabakları var. Onun dışında yine ikinci sınıfların ev aletleri tasarımı var. Üçüncü sınıfların ise duş sistemi tasarımı, ayakkabı standı ve ayakkabı sergileme tasarımı gibi endüstride bulunması gereken yemek yeme aletlerinden beyaz eşyaya kadar birçok tasarımların sergisi bulunmakta. Biz her yıl bunu özellikle hem bölgeye hem de yeni gelen birinci sınıf öğrencilerini motive amaçlı yapıyoruz.”

Öğrencilerin yıl boyunca yaptığı çalışmaların sonucunda ortaya çıkan projeler katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °