Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanı Ender Serbes, yaptığı açıklamada, tevdi edilen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağını söyledi. Sakarya'da en başından beri, beraber yürüdükleri yol arkadaşlarına da verdikleri emekler için teşekkür eden Serbes, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada uyum içinde beraber çalışacaklarını belirtti. Serbes 'Partimizde 'Ben' değil 'Biz' varız. Hep birlikte bir bütünüz ve bir vücudun parçaları gibiyiz.' dedi.

Gelecek Partisi'nin, toplumda büyük bir heyecan meydana getirdiğini ifade eden Serbes, büyük bir şevk ve azimle çalışacaklarını vurguladı. Serbes, işçinin, memurun, köylünün, esnafın, gençlerin ve toplumun bütün kesimlerinin sorunlarını bildiklerini ve çözüm reçetesinin Gelecek Partisi'nde olduğunu kaydetti.

Sakaryalıları Gelecek Partisi'ne destek vermeye çağıran Serbes, 'Partimiz öncelikle hür düşünce ve adaleti tesis edecek. Adalet mülkün temeli. Zaten adalet tesis edilince toplumun bütün kesimlerinin yaşadığı sorunların çözümü de bir o kadar kolaylaşacak.' dedi.

'Kendimize mevki, siyasi saygınlık, çıkar ve koltuk edinmek için değil, gerçekten samimiyetle halkımıza faydalı olmak için bu şemsiye altındayız' ifadelerini kullanan Serbes, açıklamasını şöyle sürdürdü: 'Hiç kimseden dünyevi olarak bir beklentimiz yok. Şükürler olsun buna ihtiyacımız da yok. Allah'ın izniyle insanların sorunlarını çözmek, mutlu olmalarını sağlamak bize en büyük hazzı verir. Bütün farklılıklara rağmen, yarından kaygı duymadan güven içerisinde yaşayan bir ülke en büyük hedefimiz. Bu hayal değil. Dünyada bunu başarabilen çok sayıda ülke var. Biz neden başarmayalım. Bunu da parti programımızla gerçekleştireceğimize inancımız tam. Yeter ki birlik olalım ve önyargısız bu yolda yürüyenlerle hareket edelim. Gelecek; Gelecek Partisi'nde. Geleceğimizi; Gelecek Partisi ile güzel bir şekilde inşa edeceğiz.'
Serbes, bu göreve atanmasından hemen sonra kendisini arayarak tebriklerini ileten ve başarı temennisinde bulunanlara da teşekkür etti.

Ender Serbes kimdir?
1977'de Sakarya'da doğdu. İlkokulu Sakarya'da tamamladıktan sonra orta ve lise eğitimini İngiltere'nin East Sussex bölgesinde Buckswood Grange yatılı okulunda okudu. İki yıllık Uluslararası Bakalorya (IB) kurunu yine İngiltere'nin Oxford şehrinde, St.Clare's Koleji'nde tamamladı. İngilizce Dil Bilimi (Filoloji) alanında Lisans ve İşletme Yüksek Lisans eğitimini Rusya Federasyonu, Kabartay-Balkar Cumhuriyeti Devlet Üniversitesi'nde bitirdi.

Serbes, siyasete Adalet ve Kalkınma Partisi ile başladı. 2011 Genel Seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Sakarya milletvekili adayı gösterildi. Eylül 2019'da bu parti ile yollarını ayıran Serbes, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun öncülüğünde kurulan Gelecek Partisi'ne katıldı.

Aile mesleği olan altın, pırlanta ve döviz ticaretiyle uğraşan Serbes evli ve 3 çocuk babası.