Asena Sarıbatur

Asena Sarıbatur

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hydra Adası, Atina’dan 1-2 saatlik feribot yolculuğuyla ulaşabileceğiniz, gerçekten stili olan, bohem ama aynı zamanda havalı ve zengin bir ada... Onu diğer adalardan farklı kılan özel detaylar söz konusu. Hepimizin hayatında özel bir yere sahip, birkaç yıl önce aramızdan ayrılan ve şarkılarıyla aşka daha da değer katmış olan Leonard Cohen’in hayatının en verimli yıllarını geçirdiği ada Hydra... Cohen, 1960 yılında büyükannesinden kalan mirasla bin 500 dolar’a, 200 yıllık taş bir ev satın alıyor. Elektrik ve suyun dahi olmadığı bu üç katlı ev ona öylesine ilham veriyor ki, müziği ve şiirlerine odaklanıp, onları farklı bir noktaya taşıdığı en özel yer oluyor burası. 10 yıl destansı bir aşk yaşadığı Marianne ile, Hydra’da tanışıyor. Bu aşkı ölümsüzleştirdiği şarkıları da yine burada yazıyor.Hydra Adası, Atina’dan 1-2 saatlik feribot yolculuğuyla ulaşabileceğiniz, gerçekten stili olan, bohem ama aynı zamanda havalı ve zengin bir ada... Onu diğer adalardan farklı kılan özel detaylar söz konusu. Hepimizin hayatında özel bir yere sahip, birkaç yıl önce aramızdan ayrılan ve şarkılarıyla aşka daha da değer katmış olan Leonard Cohen’in hayatının en verimli yıllarını geçirdiği ada Hydra... Cohen, 1960 yılında büyükannesinden kalan mirasla bin 500 dolar’a, 200 yıllık taş bir ev satın alıyor. Elektrik ve suyun dahi olmadığı bu üç katlı ev ona öylesine ilham veriyor ki, müziği ve şiirlerine odaklanıp, onları farklı bir noktaya taşıdığı en özel yer oluyor burası. 10 yıl destansı bir aşk yaşadığı Marianne ile, Hydra’da tanışıyor. Bu aşkı ölümsüzleştirdiği şarkıları da yine burada yazıyor.

EN SOFİSTİKE ADA: HYDRA


Stil sahibi izleri...
Geçmişin en stil sahibi izlerini bünyesinde barındıran müthiş bir ada... 1960’lı ve 70’li yıllarda Capri ve St. Tropez’in ardından en çok ilgi gören ada olarak biliniyor. Sophia Loren’in adada çekilen ‘Boy On A Dolphin’ filminin etkisiyle dönemin jet-setinin, ünlü film yıldızlarının, sanatçıların ve Kraliyet Aileleri’nin akınına uğrayan bir ada haline geliyor. The Beatles, Eric Clapton, Maria Callas, Jackie Kennedy, Elizabeth Taylor, Brigitte Bardot ve daha birçok ünlü isim eğlenmek için adaya geliyor. Evet eğlenmek için! 1958’de Babis Morres’in tatil için gelip keşfettiği adada açtığı Lagoudera Deniz Kulubü’nde!İşte bu denli zengin ve stil sahibi bir ada. Hem uzun zamandır görmek istediğim ve düşüncesiyle bile ilham veren bu adayı görme şansı yakaladım hem de çok keyifli bir çekim gerçekleştirdim. Fotoğrafçı Valiana Variantza’nın her detayına hakim olduğu bölgede Cohen’in aşka, öpücüğe yaptığı göndermeyi takip ederek bir çekim yaptık. Flormar ile yaptığım proje kapsamında markanın yaz sezonu için çıkardığı, parlak, ışıl ışıl ve renk renk Dewy Lips koleksiyonundan adaya en yakışan renklerle, Cohen’in ‘A Thousand Kisses Deep’ şarkısını yaşattık adeta. Konu ışıltı, konu aşkın temsilcisi dudak ve öpücük olunca Hydra’dan daha doğru bir yer olamazdı! Beklemede kalın!

Kıyafet ve aksesuar
Peki bir ada seyahatimiz söz konusuysa yanımıza neler almalıyız? Farklı renk ve tasarımdaki sandaletler olmazsa olmazımız! İki sezondur deniz kabuğu detayından vazgeçemiyorum. Hasır şapkasız asla olmaz. Jacquemus’un farklı boyutlardaki şapkaları, en stil sahibi sonucu ortaya çıkaracaktır. Ama yanında hasır şapka taşımak konusunda tedirgin olanlar gittiği adadan da en tatlı modeli satın alabilir. Renk paletimizin başrolünde elbette beyazlar olmalı. Beyaz uçuş uçuş elbiseler, bluzlar, mavi-beyaz erkek gömlekleri, beyaz jean şortlar, kırmızı-beyaz veya mavi beyaz çizgili üstler, espadriller adaya en çok yakıştırdığım parçalardan... Ama elbette renksiz ve desensiz de olmaz. Bol bol renk, çiçek deseni, puantiye detayı yaza ve adaya çok yakışacaktır.Peki aksesuar? Hep gittiğim yerden yerel tasarımcıların aksesuarlarını satın almayı tercih ederim. Siz de gitmeden mutlaka araştırın. Hydra için en doğru isim, Atina Olimpiyatları’nın madalyonunun tasarımında da görev alan Hydra doğumlu Elena Votsi... Limandaki dükkanına mutlaka uğrayın!