Bugün 15 Temmuz darbe girişiminin 4.yıldönümü
Henüz darbenin ilk anlarıydı
Tanklar boğaz köprüsünde yol kesmişti
Ve o tankları televizyon ekranlarında boğaz köprüsünde ilk gördüğüm anda, darbe oluyor değimde çevremdekiler (ama neyin ne olduğu belli değil) diyerek anlamaya çalışıyorlardı.
Ben çevremdekilere arkadaşlar, eğer tanklar kimseden habersizce boğaz köprüsüne çıkıp yol kesmişse bunu anlamı kesinlikle darbedir ve başka bir anlamı olamaz diyerek cevap vermiştim.
Haksız çıkmamıştım.
Zamanın İl Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı Vali Ali Kaban'ın çağrısıyla Valilik Konağında toplanarak devletten yana oldukların gösterdiler.
O gece gerçekten unutulmazdı. Sabahlara kadar uyumadık.
İstanbul'da ve Ankara’da meydana gelen darbe girişimlerine karşı halkımızın kahramanca mücadelesi tüm dünya izledi
15 Temmuz gecesinden 16 Temmuz sabahına kadar büyük Türk milleti olarak FETÖ terör örgütünün eli kanlı teröristlerine karşı eşine daha önce dünyada rastlanmamış bir direniş gösterdik. 
15 Temmuz darbe girişiminde yüzlerce vatandaşımız bayrağını için demokrasisi için evlatları için şehitlik mertebesine yükseldi. Eli kanlı terör örgütünün içimize kadar sızdığı 15 Temmuz günü milletimiz Türkiye'nin en uzun 48 saatinde 248 şehit verdi, 2196 vatandaş ise yaralandı. 
Türkiye 15 Temmuz 2016'da tam 37 yıl sonra Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu bazı generallerin ve askeri personelin içinde olduğu darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. İhanet girişimi halkın sokağa çıkması ve TSK içindeki çoğunluğun destek vermemesi üzerine akamete uğradı. 
26 gün boyunca tüm Türkiye olası bir darbe girişimine karşı millet olarak nöbet tuttuk.
İlk etapta Amerika buna sesiz kalarak darbenin başarılı olmasını bekledi ama yanıldı. Sabaha karşı ABD' darbeyi kınamak zorunda kaldı çünkü planladıkları darbe başarısız olmuştu. Aynı şekilde sessiz kalan bir çok Avrupa ülkesinde darbeyi sabaha karşı kınamak zorunda kaldılar. Onlarda darbeni başarılı olmasını beklemişlerdi ama Türk milleti olarak bu oyunlarına, planlarına müsaade etmedik.
Sözde hizmet adı altında bayrağımızı ve Türkçemizi istismar ederek gittikleri her ülkede Büyük Şeytan ABD tarafından desteklenen FETÖ; gençlere, emperyalizme yani NATO’ya ve Siyonizm’e boyun eğme fikrini aşıladı. Bu örgüt içerisinde bulunan gençler, kendileri gibi düşünmeyen Müslümanlara ve İslam ülkelerine düşman olarak yetiştirildi. Bu proje, Siyonist-Emperyalist odakların teslimiyetçi ve rantçı Amerikan İslam’ı projesidir. Bu anlayış, ABD ve Siyonist İsrail ile birlikte Müslüman ülkeler ve halklar üzerinde askeri operasyonlar düzenlemeyi meşru gören sapkın bir din anlayışıdır. Bu yüzden FETÖ gibi din kisvesine bürünmüş yapıları halkımızın yakından tanıması büyük önem arz etmektedir. Kendi meşum hedeflerine ulaşmak için soru çalan, torpil yapan, başkalarının hakkını gasp eden, iftira atan, şantaj yapan bu terör yapısının mensuplarının darbeye kalkışması ve darbeye direnen masum halkın üzerine ateş açması; işte o zehirli düşüncelerinin bir sonucudur.
Tüm bu gerçekler 15 Temmuz kalkışmasının da tıpkı 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat darbeleri gibi NATO/ABD kaynaklı olduğunu göstermektedir.
15 Temmuz'u unutmayacağız ve tabi ki de unutturmayağız.
Bu gece hain darbe girişimini yıl dönümünde şehitlerimiz anacağız,
Bu kanlı darbe girişimine karşı canıyla ve malıyla şanlı bir direniş ortaya koyan aziz milletimizi de tekrar tekrar selamlıyorum.
Şehitlerimizi rahmetle anıyorum.