Büyük Torbalı

En kapsamlı ağaçlandırma projesi

Ayrancılar Mahallesi Yoğurtçular mevkiinde 5 bin dönümlük ağaçlandırma sahasına 9 milyon adet fıstık çamı dikilecek. Ağaç dikim işleminin Mart ayının sonuna kadar bitmesi planlanıyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
En kapsamlı ağaçlandırma projesi
199 Görüntüleme
02 Aralık 2019 - 10:38
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Torbalı Orman İşletme Şefliği geçtiğimiz aylarda Yoğurtçular mevkiinde bölgede kızıl ve fıstık çamı ağaçlarının düzensiz oluşumu nedeniyle araziyi temizleyerek, ağaçlandırma sahası haline getirmek amacıyla çalışma başlattı. Çevre ilçelerdeki bölge şefliklerinin de personellerinin katılım ile yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından bölge ağaç dikimine uygun hale getirildi.
5 BİN DÖNÜM ARAZİDE FİDAN DİKİMİ YAPILACAK
Ağaçlandırma sahasında 11 Kasım ve öğretmenler gününde düzenlenen fidan dikme etkinliklerinde 200 bine yakın fidan toprakla buluştu. 5 bin dönümlük araziye 9 milyon fıstık çamı dikileceği belirtildi. Yapılacak ihalelerle başlayacak olan ağaç dikimlerinin Mart ayının sonuna doğru bitmesi bekleniyor. Torbalı İşletme Şefi Ali Sevim ağaçlandırma çalışmasıyla ilgili ” Ekiplerimiz karışık olan kızılçam ve fıstık çam ağaçlarını keserek araziyi yeni ekilecek ağaçlar için uygun hale getirdi. Bölgeye 9 milyon ağaç dikimi yapılacak. Yapılan ağaçlandırma ile çevrede yaşayan canlılar hiçbir şekilde zarar görmeyecek” dedi. 4 ayda tamamlanması ön görülen çalışma ilçedeki son yıllarda yapılan en büyük ağaçlandırma projesi olarak görülüyor.
YASİN GÜLCÜ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web