EN İYİSİ YAKIŞIR

Bir dizi temaslar ve açılışlar için Alanya'ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaklaşık 7 milyon TL'ye maal olan 16 ay gibi rekor bir sürede tamamlanan Ak Köprü'nün açılışını gerçekleştirdi. Törende konuşan Bakan Çavuşoğlu ve Türel, "Alanya'ya hizmetin en iyisi yakışır" dedi.

EN İYİSİ YAKIŞIR

Bir dizi temaslar ve açılışlar için Alanya'ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaklaşık 7 milyon TL'ye maal olan 16 ay gibi rekor bir sürede tamamlanan Ak Köprü'nün açılışını gerçekleştirdi. Törende konuşan Bakan Çavuşoğlu ve Türel, "Alanya'ya hizmetin en iyisi yakışır" dedi.

17 Mart 2017 Cuma 20:44
EN İYİSİ YAKIŞIR
Bir dizi temaslar ve açılışlar için Alanya'ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaklaşık 7 milyon TL'ye maal olan 16 ay gibi rekor bir sürede tamamlanan Ak Köprü'nün açılışını gerçekleştirdi. Törende konuşan Bakan Çavuşoğlu ve Türel, "Alanya'ya hizmetin en iyisi yakışır" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in katıldığı törenle temeli 2015 yılının Ekim ayında atılan ve 16 ay gibi rekor bir sürede tamamlanan Ak Köprü, dün düzenlenen törenle açıldı. Dim Vadisi'ndeki 12 mahalleyi birbirine bağlayacak olan 191 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki Ak Köprü, KDV hariç 6 milyon 871 bin TL'ye inşa edildi. Açılış törenine, son dönemde tüm dünyanın konuştuğu bir isim haline gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in yanı sıra Antalya Milletvekilleri İbrahim Aydın, Mustafa Köse, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

'GÖNLÜMÜZ VE DUALARIMIZ SİZİNLE'
Saat 16.00'da başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptı. Yücel, "Sayın Bakanım sizlerin Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için çalışmalarınızı tamamen destekliyor, gönlümüz ve dualarımız sizlerle. Hepimiz yollar yaparız, köprüler yaparız, bir çok sosyal tesisler yaparız. Ama bizim için herşeyden önemlisi devletimizin bekası ve üniter yapısı. Bizler iki güçlü belediye olarak insanların refahı ve huzuru için elimizden gelen işlerin hepsini yapmaya  çalışıyoruz. Bu konuda da bölgemizin güzide halkının bizlere çok büyük desteği var. Bu köprünün yapımında başta Büyükşehir Belediye başkanıma ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

'ALANYA BİZİ HİÇ MAHCUP ETMEDİ'
Antalya Milletvekili İbrahim Aydın'da, "Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın’da, "10 yılım Alanya’da geçti. Büyükşehir yasası sayesinde hem Büyükşehir hem de Alanya Belediyesi buralara gelip bu köprüyü yapabildi. Şu anda takım halinde çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki günler de çok güzel şeyler olacak. Her şey bir evetle başlıyor. Alanya bizi hiç mahcup etmedi" diye konuştu.

'ÇALIŞINCA HİZMETİN KRALI OLUR'
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'de, "Öğleden önce Gazipaşa’da karasu içme suyu projesinin temelimi attık. Bu hizmetler Alanya’dan Kaş’a, Gazipaşa’dan Demre’ye kadar devam ediyor. Bakan Çavuşoğlu Alanyaspor’a Antalyaspor’dan sonra Avrupa’nın en iyi spor tesisi için imza attı. Bundan önce Alanya toptancı halinin temelini attı. 90 milyon TL idi. Bugün de AK Köprüyü açacağız. 10 milyon TL bedeller. Biz sadece AK Köprüyü Antalya’nın tüm köylerine ayrılan bütçe kadar bütçe ayırabiliyoruz. Benim siyasi hayatımda AK Köprünün ayrı bir yeri var. 12 muhtar geldi. Dimçayı'nı köprüyle bağlamak lazım dedi. Bizim asıl amacımız gönülleri bağlamak, nasip oldu belediye başkanı seçildik. ilk ziyaretimizde geldik ve temelini attık. Biz bu büyükşehir yasasını çıkartacağımızda birileri olmaz, hayır dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi adaylarından biri ya Antalya’dan Alanya’ya hizmet mi gider dedi. Çalışınca hizmetin kralı gider. Her şey evetle başlar. Bunların hayatı hep hayırla geçmiş" dedi.

'İSTİKRAR EVETLE BAŞLIYOR'
Konuşmasına devam eden Başkan Türel şunları söyledi: "Telekom kavşağındaki çalışmalar devam ediyor. Bu hizmetler hep birlikte yapılıyor. Elimizi taşın altına koyduk. Eğer bu adımları atmıyor olsaydık daha bekliyor olacaktık. İstikrar Türkiye’nin 14 senedir önlenen yükselişinin, kalkınmanın tılsımlı sözcüğüdür. 2009-2014 arasında bir tek kavşak yapılmadı. Bir ağaç bile diktirmediler. O dönem o belediye başkanı bu kavşakları yapmak vatan hainliği dediler. Biz göreve geldiğimizde hemen bir hafta içinde bu kavşakların yapımına başladık. İstikrar evetle başlıyor. İstikrardır başarının tılsımlı sözcüğü. Biz istikrar bozulduğunda Antalya’da ne olduğunu gördük. Bir şey yokken bahane öğrettiler. Biz her zaman memleketin kalkınması için evet diyoruz.

'ASLANLAR GİBİ BAKANIMIZ VAR'
Türkiye ayağındaki yüklerden, prangalardan kurtulacak. Bakanımız Sayın Çavuşoğlu Hollanda’ya gitmek istedi. Sorun çıkardılar. Ama öyle yiğit bir bakanımız var ki bu tür şeylerden yılmıyor. Hepsine cevaplarını verdi. Aslan gibi Bakanımız, aslan gibi Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız var. Doğudan da hayır sesleri çıkmaya başladı. Kandil başlarına çökecek. Teröristler hayır derken hayır oyu verecekler terörist demiyoruz. Teröristler hayır diyor. Onlar gibi hayır demek milliyetçiliğe, vatanseverliğe yakışır mı? Şimdi çok daha güçlüyüz.

'ALANYA'YA EN GÜZEL TESİSLER YAKIŞIR'
Alanya’ya 30 dönümlük bir kent parkı yapacağız. Hastaneye gelen hasta yakınları için konuk evi yapacağız. Alanya’ya dünyanın en güzel tesisleri yakışır. Alanya’ya katı atık tesisiyle çöpten elektrik üreteceğiz. Alanya’ya en çağdaş köprü, tesis kavşak, yakışır. AK Köprü yakışır. Türkiye 2023'te dünyanın en güçlü 10. Avrupa’nın en güçlü 3 ülkesinden biri olacaksa bu nisanda evetten geçer. Bugün güçlü bir liderimiz var. Bakanlarımızla Türkiye güçlü işler yapılıyor ama bizim için  mesele memleket meselesi kararımız evet."

'CUMHURBAŞKANIMIZIN SELAMINI GETİRDİM'
Açılış töreninde son olarak konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da şöyle konuştu: "Bugün yaklaşık bir sene önce temelini attığımız AK Köprünün açılışını birlikte açıyoruz. Size Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın selamlarını getirdim. Çok güzel bir köprü olmuş. Taşkınlara karşı önlem alınmış, üzerinden insanlar geçiyor. Alanya Ankara’dan hizmet gelme anlamında çok şanslı. Alanya’ ya çevre yolu, katlı kavşak yapıyoruz. Üniversitemiz büyüyor. 2 üniversitesi var yeni bölümler açıyoruz. Antalya’dan tıp fakültesini Alanya ya getireceğiz. Diş fakültesi açıyoruz. Alanya’ya her şeyin en iyisi yakışır.

'BU YIL TURİZM İYİ OLACAK'
İnşallah bu yıl turizm iyi olacak. İnşallah tarım da iyi olacak. Çiftçiyi de tüccarı da turizmciyi de düşünüyoruz. Çiftçilerin tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarını da taksitlendiriyoruz. Niye kişi başına düşen gelirimiz 10 bin dolar değil. Geçmişte kavgalar olmasaydı bugün bu 30 bin dolar olabilirdi. Neden? Sistemden. Biz de bunu tartıştık ve millete götürdük. Söz de karar da milletin. Seçimler 5 yılda bir olacak. Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye’nin geleceğinin garantisi. Bu sistemin kişilerle ilgisi yok.

'DÜNYADA ERDOĞAN'DAN GÜÇLÜ LİDER VAR MI?'
Bugün Türkiye’de, Dünya’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan güçlü kimse var mı? Hem sorumluluk hem de yetki bir arada olmalı. Maalesef hep kara propaganda yapılıyor. Cumhuriyet elden gidiyor diyorlar. Cumhuriyet emin adımlarla 100. yılına gidiyor. Böyle diyene kadar cumhuriyete hizin oldu mu diyorum kem küm ediyor. Cumhuriyetle ilgili projen hayalin var mı diyorum yok. Bunlar bugüne kadar cumhuriyetten geçinenler var. Bizim hayalimiz, hedeflerimiz var. 10. yıl marşını çalıyor övünüyor. 10. yıldan bu yana demir yoluyla ilgili bir hizmet gördünüz mü? 2 ay sonra Kars, Tiflis, Bakü demiryolu açıyoruz. Sen ancak bunu rüyanda görürsün.

'OSMANLI TOKATI GELİYOR'
Erdoğan kendisine güç devşiriyormuş. Erdoğan’ın güce ne ihtiyacı var. Erdoğan da bir fani. Bu anayasaya göre Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 2 kez aday olabiliyor. Anayasa maddelerini çok iyi okuyun. Başkan Türel çok iyi izah etti. Hayır diyenlere bakınca neden evet dediğimizi görüyorsunuz. Hollanda’da benim uçağımı iptal edenler, gazetelerde hayır diye başlık atanlar bizi çok mu seviyor? Bunlar Türkiye’nin daha fazla güçlü olmasını istemiyorlar. Türkiye’de istikrar olunca çok daha güçlü kararlar vermesinde korkuyorlar, kıskanıyorlar. 16 Nisan da benim Avrupa’da yaşayan vatandaşlarım bunlara en iyi cevabı verecek. Osmanlı tokadı geliyor. PKK Türkiye’yi çok sevdiği için mi hayır için çalışıyor? FETÖ’cüler, DHKPC hayır için çalışıyor. FETÖ’cüler gece gündüz hayır için çalışırken benim Alanya halkım ne diyecek? Bu mesele memleket meselesi. İlk defa bu fikir çıkmamış. Özal, Erbakan, Türkeş, Yazıcıoğlu başkanlık sistemini savundu. Türkiye’nin istikrarı için en önemli sistemin başkanlık sistemi olduğumu söylediler ve savundular.

'ALANYA'DA CESARET EDİP, TÜRKDOĞAN'IN KARŞISINA ADAY ÇIKARAMADIN'
Ben bir partinin iç işlerine karışmayı doğru bulmam. Ama mesele memleket meselesiyse şu yorumu yapmayı da kendimde hak olarak görüyorum. Devlet Bahçeli'yi kongrede yenemedin. Burada hayır verirsem, Devlet Bahçeli'yi zayıflatırım, ve partiyi ele geçiririm o yüzden hayır vereceğim. Alanya'da Mustafa Türkdoğan'ın elinden partiyi alamadın. Cesaret edip karşısına aday çıkaramadın. Buradan hayır verirsem oda zayıflar Alanya'da da ilçe teşkilatını ben alırım. Şimdi böyle bir şey olabilir mi. Bir ülkücüye, bir milliyetçiye vatanını seven insanlara böyle bir davranış yakışır mı? Yakışmaz. Nasıl oluyorda nefsimize yeniliyoruz. Bu memleket meselesi. Devlet meselesi.  Sen ne çabuk unuttun Başbuğ Alparslan Türkeş bunun kitabını yazdı. En güçlü şekilde de savundu. Nefsine yenilipte nasıl o dağdaki PKK'lı hainlerle bilmeden aynı safta olabiliyorsun. O yüzden böyle düşünen ülkücü kardeşlerimize bizim tavsiyemiz lütfen nefsinize yenilmeyin. Parti içi meselesini sonrada görürsün.

'YAPIŞ YAKAMIZA SOR HESABINI'
Mevlüt Çavuşoğlu beni arabayla geçerken görmedi, ben hayır diyeceğim. Böyle olmaz. Yapış Mevlüt Çavuşoğlu'nun yakasına sor hesabını. Yapış Menderes Türel'in yakasına, yapış Adem Murat Yücel'in yakasına hesabını sor. Bu mesele memleket meselesi. Kişisel bir mesele değil, nefsimize yenilmeyeceğiz. Çok önemli bir döneme giriyoruz. Herkes sonra ne olacak diyor. Türkiye 14 yıldır istikrara gidiyorsa bu Ak Parti iktidarından, sistemden değil. Bizim  Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lidere sahip olmamızdan. Biz sistemi sadeleştirip güçlendirmemiz lazım. Bu sistem Erdoğan sonrası Türkiye’nin sigortası. Alanya her zaman ay yıldızlı bayrağına devletine milletine sahip çıkmıştır. 16 Nisan'da da üzerine düşeni yapacaktır." Konuşmaların ardından son olarak Bakan Çavuşoğlu ve Başkan Türel'in yanı sıra açılışa katılan protokol hep birlikte kurdeleyi keserek Ak Köprü'nün açılışını gerçekleştirdi. Son olarak protokol köprü üzerinde gezere hatıra fotoğrafı çektirdi. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 17.03.2017 22:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81