SAVUNMA BAKANLIĞI CANİKLİ'YE TESLİM!

GÜNDEM 20.07.2017 - 15:20, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3845+ kez okundu.
 

SAVUNMA BAKANLIĞI CANİKLİ'YE TESLİM!

Başbakan Yardımcısı iken yeni kabinede Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilen hemşerimiz Nurettin Canikli, görevi teslim aldı.
Başbakan Yardımcısı hemşerimiz Nurettin Canikli, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yeni kabinede Milli Savunma Bakanlığına getirildi. Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, görüşme sonrası kameralar karşısına geçerek, yeni kabineyi açıkladı. Kabineye beş yeni Bakan girerken, 6 bakanın ise yeri değişti. Başbakan Yardımcısı olan hemşerimiz Nurettin Canikli ise yeni kabinede Milli Savunma Bakanlığına getirildi. Görevini eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a teslim eden Canikli, yeni görevi olan Milli Savunma Bakanlığını ise Başbakan Yardımcılığına atanan Fikri Işık'dan teslim aldı. Bakan Işık'tan görevi devralan Bakan Canikli, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, "Bu nöbet değişimlerini rasyonel zeminde kullanan bir parti AK Parti. Tam zamanında bu tür değişiklikleri yaparak aktif bir alan yaratıyor. Bu toprakların savunulması gerekiyor. Bu ülkenin çıkarlarına zarar gelmesine zarar vermeden savunulması gerekir. Başka ülkelerin savunma sanayine güvenerek bağımsızlığı korumak hemen hemen imkansız. Son yıllarda bu alanda çok ciddi iyileşmeler söz konusu. Yapılması gereken rasyonel düzenlemeler son zamanlarda vardı. TSK'nın gücünü artıracak bir yapıya Bakanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Aynı hassasiyetle bu çalışmaları devam ettireceğiz. Milletin gücünün yansıması olan bu ocağın görevini icra edilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu noktada milletimiz gözü arkada kalmadan, geleceğe daha güvenli bakması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Esas hedefimize ulaşma arzumuz için ümit veriyor. Ben sayın bakanımıza teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi. İŞTE YENİ BAKANLAR KURULU LİSTESİ; BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ BAŞBAKAN YARDIMCISI MEHMET ŞİMŞEK BAŞBAKAN YARDIMCISI FİKRİ IŞIK BAŞBAKAN YARDIMCISI RECEP AKDAĞ BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI FATMA BETÜL SAYAN KAYA AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI ÖMER ÇELİK BİLİM SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANI FARUK ÖZLÜ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI JÜLİDE SARIEROĞLU ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKCİ ENERJİ ve TABİİ KAYNAKLAR BAKANI BERAT ALBAYRAK GENÇLİK ve SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI AHMET EŞREF FAKIBABA GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI BÜLENT TÜFENKCİ İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU KALKINMA BAKANI LÜTFİ ELVAN KÜLTÜR ve TURIZM BAKANI NUMAN KURTULMUŞ MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ MİLLİ SAVUNMA BAKANI NURETTİN CANİKLİ ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU SAĞLIK BAKANI AHMET DEMİRCAN ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN
Başbakan Yardımcısı iken yeni kabinede Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilen hemşerimiz Nurettin Canikli, görevi teslim aldı.

Başbakan Yardımcısı hemşerimiz Nurettin Canikli, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yeni kabinede Milli Savunma Bakanlığına getirildi. Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, görüşme sonrası kameralar karşısına geçerek, yeni kabineyi açıkladı.

Kabineye beş yeni Bakan girerken, 6 bakanın ise yeri değişti.

Başbakan Yardımcısı olan hemşerimiz Nurettin Canikli ise yeni kabinede Milli Savunma Bakanlığına getirildi.

Görevini eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a teslim eden Canikli, yeni görevi olan Milli Savunma Bakanlığını ise Başbakan Yardımcılığına atanan Fikri Işık'dan teslim aldı.

Bakan Işık'tan görevi devralan Bakan Canikli, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, "Bu nöbet değişimlerini rasyonel zeminde kullanan bir parti AK Parti. Tam zamanında bu tür değişiklikleri yaparak aktif bir alan yaratıyor. Bu toprakların savunulması gerekiyor. Bu ülkenin çıkarlarına zarar gelmesine zarar vermeden savunulması gerekir. Başka ülkelerin savunma sanayine güvenerek bağımsızlığı korumak hemen hemen imkansız. Son yıllarda bu alanda çok ciddi iyileşmeler söz konusu. Yapılması gereken rasyonel düzenlemeler son zamanlarda vardı. TSK'nın gücünü artıracak bir yapıya Bakanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Aynı hassasiyetle bu çalışmaları devam ettireceğiz. Milletin gücünün yansıması olan bu ocağın görevini icra edilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu noktada milletimiz gözü arkada kalmadan, geleceğe daha güvenli bakması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Esas hedefimize ulaşma arzumuz için ümit veriyor. Ben sayın bakanımıza teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi.

İŞTE YENİ BAKANLAR KURULU LİSTESİ;

BAŞBAKAN

BİNALİ YILDIRIM
BAŞBAKAN YARDIMCISI

BEKİR BOZDAĞ
BAŞBAKAN YARDIMCISI

MEHMET ŞİMŞEK
BAŞBAKAN YARDIMCISI

FİKRİ IŞIK
BAŞBAKAN YARDIMCISI

RECEP AKDAĞ
BAŞBAKAN YARDIMCISI

HAKAN ÇAVUŞOĞLU
ADALET BAKANI

ABDÜLHAMİT GÜL
AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI

FATMA BETÜL SAYAN KAYA
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI

ÖMER ÇELİK
BİLİM SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANI

FARUK ÖZLÜ
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI

JÜLİDE SARIEROĞLU
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI

MEHMET ÖZHASEKİ
DIŞİŞLERİ BAKANI

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU
EKONOMİ BAKANI

NİHAT ZEYBEKCİ
ENERJİ ve TABİİ KAYNAKLAR BAKANI

BERAT ALBAYRAK
GENÇLİK ve SPOR BAKANI

OSMAN AŞKIN BAK
GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI

AHMET EŞREF FAKIBABA
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI

BÜLENT TÜFENKCİ
İÇİŞLERİ BAKANI

SÜLEYMAN SOYLU
KALKINMA BAKANI

LÜTFİ ELVAN
KÜLTÜR ve TURIZM BAKANI

NUMAN KURTULMUŞ
MALİYE BAKANI

NACİ AĞBAL
MİLLİ EĞİTİM BAKANI

İSMET YILMAZ
MİLLİ SAVUNMA BAKANI

NURETTİN CANİKLİ
ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANI

VEYSEL EROĞLU
SAĞLIK BAKANI

AHMET DEMİRCAN

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI

AHMET ARSLAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.