Arama Logo

Sezonun çıkış yapan 10 genç yıldızı!




11
GENÇLER YÜKSELİŞE GEÇTİ...
Spor Toto Süper Lig'de bu sezon Türk futbolunun geleceği adına en önemli gelişmelerden biri, yükselen genç Türk oyuncular oldu. Yabancı tartışmalarının yaşandığı sezonda Trabzonspor'da Yusuf ve Abdülkadir başta olmak üzere birçok genç isim, gelecek adına umut veren performanslar sergiledi. Süper Lig'de geleceğe umutla bakan 10 genç oyuncuya göz atıyoruz.
GENÇLER YÜKSELİŞE GEÇTİ...
10
ALTAY BAYINDIR
Ankaragücü'nün genç filebekçisi, bu sezon takımını ayakta tutan en önemli etkenlerden biri oldu. Ankaragücü altyapısından yetişen ve bu sezon 20 maçta sarı - lacivertlilerin kalesini koruyan Altay Bayındır, performansıyla dikkat çekti. Henüz transfer sezonu başlamamasına rağmen Altay'ın adı üç büyüklerle anılmaya başladı...
ALTAY BAYINDIR
9
DORUKHAN TOKÖZ
Beşiktaş'ın bu sezon başında sadece 150 bin euro'ya Eskişehirspor'dan transfer ettiği Dorukhan Toköz, siyah - beyazlı takımda Oğuzhan'ın formsuzluğu ve Tolgay Arslan'ın kadro dışı kalması nedeniyle kendisine bir şans buldu. Partneri Atiba Hutchinson'la da iyi bir uyum sağlayan Dorukhan, orta sahada iki yönlü oyunu iyi oynayarak Teknik Direktör Şenol Güneş'in gözüne girmeyi başardı. Tüm kulvarlarda oynadığı toplam 25 karşılaşmada göstermiş olduğu performansla Avrupa kulüplerinin radarına girmeyi başaran 23 yaşındaki oyuncu, takımına 3 gol, 3 asistlik katkı verdi. Dorukhan Toköz'ün oynadığı futbol, kendisine Şenol Güneş yönetimindeki Milli Takım'ın kapılarını da açtı.
DORUKHAN TOKÖZ
8
İRFAN CAN KAHVECİ
2016/2017 sezonunun devre arasında transfer olduğu Başakşehir'de oynadığı futbolla kendisini gösteren İrfan Can Kahveci, zamanla kendisini ilk 11'e monte etmeyi başardı. Bu sezon Süper Lig'i uzun süre lider götüren ancak 33. haftada şampiyonluğu Galatasaray'a kaptıran Başakşehir'in orta sahasındaki kilit oyunculardan biri olan İrfan Can,  performansıyla değerini de katladı. Transferde adı sık sık 3 büyüklerle anılan İrfan Can Kahveci, bu sezon oynadığı 37 maçta, 4 gol, 5 asistlik performans gösterdi.
İRFAN CAN KAHVECİ
7
UĞURCAN ÇAKIR
Trabzonspor'da 5-0'lık Malatyaspor mağlubiyeti sonrası son derece radikal kararlar alan yönetim, kaleci Onur Recep Kıvrak ve santrfor Burak Yılmaz'ı süresiz kadro dışı bırakmıştı. Özellikle Onur'un kadro dışı kalması Uğurcan Çakır'a fırsat doğurdu. Uğurcan Çakır, 12. haftadaki Fenerbahçe maçında eldivenleri eline geçirdi ve Trabzonspor kalesini bir daha kolay kolay bırakmayacağının sinyallerini de vermiş oldu. 19 yaşındaki genç filebekçisi, bu sezon gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı ve bu performansı onu A Milli Takım'a yükseltti.
UĞURCAN ÇAKIR
6
ELJIF ELMAS
Eljif Elmas, Fenerbahçe'de kabus gibi geçen sezonun ilk haftalarında kötü eleştirilerden nasibini almış olsa da ilerleyen haftalarda gösterdiği performansla ilk 11'in vazgeçilmezi olmayı başardı. Özellikle Avrupa Ligi ve derbilerde ortaya koyduğu oyunla kendisini izleyen kulüplerin beğenisini toplayan Eljif, bu sezon takımıyla 40 maça çıktı ve sadece 8 maç kaçırdı. Elmas, 39 maçta 4 gollük bir performans gösterdi.
ELJIF ELMAS
5
ABDÜLKADİR ÖMÜR
Ekonomik açıdan zor günler geçiren Trabzonspor'da gençlik yapılanmasının öne çıkan ismi olan Abdülkadir Ömür, bu sezon Bordo - Mavili takımın en önemli silahlarından biri oldu. Abdülkadir, bu sezon kritik anlarda sorumluluk alması, takımı ateşlemesi ve yüksek top hakimiyetiyle Ünal Karaman'ın en güvendiği oyuncular arasında yer aldı. Oyun sıkıştığında gol ya da asist katkısı vererek bu sezon ön plana çıkan Abdülkadir, Avrupa devlerinin de kıskacı altında. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Cardiff City'nin Abdülkadir Ömür için 14 milyon euro'luk teklifini reddettiklerini açıklamıştı. Bu sezon Trabzonspor formasıyla 32 maça çıkan Abdülkadir, 5 gol, 10 asistle göz doldurdu. Henüz 19 yaşında olan Abdülkadir Ömür'den, sadece Trabzon halkı değil Türk futbolu da çok şey bekliyor olacak.
ABDÜLKADİR ÖMÜR
4
OZAN KABAK
Galatasaray altyapısının yetiştirdiği en önemli yeteneklerden biri olan Ozan Kabak, 2017/2018 sezonunda Fatih Terim'in kendisini 90. dakikada oyuna almasıyla Süper Lig kariyerine adım atmıştı. Bu sezonda ise Galatasaray'ın stoper bölgesindeki eksiğinden doğan şansı çok iyi değerlendiren Ozan, bir anda Avrupa kulüplerinin ilgi odağı oldu. Süper Lig'de 13, Şampiyonlar Ligi'nde 4 maça çıkan Ozan, birkaç maçta hata yapmış olsa da bu hatalarından ders çıkardı ve Galatasaray savunmasının 1 numaralı oyuncusu oldu. Ozan Kabak'ın şans bulduğu maçlardaki performansı, kendisini hem A Milli Takım'a hem de Almanya Bundesliga'nın köklü kulüplerinden Stuttgart'a itti. 12 milyon euro'luk bonservis bedeliyle Stuttgart'a transferi gerçekleşen 19 yaşındaki genç yıldız, en fazla bonservis bedeli ödenen 3. Türk oyuncu oldu. Süper Lig'de golü bulunmayan Ozan Kabak, Stuttgart'ta oynadığı 15 maçta, 3 gole imza attı.
OZAN KABAK
3
GÜVEN YALÇIN
Beşiktaş'ın sezon başında Bayer Leverkusen'in U19 takımından transfer ettiği Güven, bu sezon pek fazla oynama şansı bulamasa da oynadığı her maçta kendisini fazlasıyla gösterdi. Bu sezon oynadığı 23 karşılaşmada, 8 gol, 4 asistlik performans sergileyen 20 yaşındaki futbolcu, Teknik Direktör Şenol Güneş'e, her zaman hazır olduğunu sonradan girdiği karşılaşmalarda gösterdi. Güven'in bu performansı, kendisine yine Şenol Güneş yönetimindeki Milli Takım'ın kapılarını da açtı. Güven Yalçın'ın Süper Lig'in 27. haftasında Çaykur Rizespor'la oynanan maçta, sonradan girip 21 dakikada 3 gol atıp, hat-trick yapması, izleyenleri oldukça etkilemişti.
GÜVEN YALÇIN
2
YUSUF YAZICI
Trabzonspor'un altyapı madeninden çıkan saf bir yetenek daha olan Yusuf Yazıcı, bu sezon özellikle büyük maçlarda ortaya koyduğu futbolla adından söz ettirdi. Trabzonspor'un Başakşehir, Fenerbahçe ve Beşiktaş'la oynadığı karşılaşmalarda gol atan Yusuf, etkili oyununu süslemiş oldu. Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür'le yakaladıkları uyumla bu sezon daha da etkili oldu. Bu sezon Trabzonspor formasıyla 34 maça çıkan Yusuf Yazıcı, toplam 4 gol, 3 asistle oynadı.
YUSUF YAZICI
1
HENRY ONYEKURU
Şampiyon Galatasaray'ın, sezon başında Everton'dan kiraladığı Henry Onyekuru, takımının zirve yürüyüşündeki en etkili isimlerinden biri oldu ve futbolseverleri kendisine hayran bıraktı. Galatasaray'ın sadece tek forvetle oynadığı ilk yarıda, 15 maçta 6 gollük bir katkı veren Onyekuru, asıl patlamasını ikinci yarıda yaptı. İkinci yarıda takımına Süper Lig'de 8, Türkiye Kupası'nda 2 gollük bir katkı veren Onyekuru, kendisine güvenen Galatasaray taraftarlarının güvenini boşa çıkarmadı. Bu sezon 8 maçta forma giymeyen Onyekuru, 44 maçta görev yaptı. Nijeryalı yıldız oynadığı 43 karşılaşmada takımına, 16 gol, 6 asistlik bir katkı sağladı ve 22 gole direkt etki etmiş oldu. Onyekuru ayrıca, Sarı - Kırmızılılar'ın oynadığı Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir maçlarında da ağları sarsmayı başardı.
HENRY ONYEKURU