1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. En fazla doğalgazı biz kullanıyoruz
En fazla doğalgazı biz kullanıyoruz

En fazla doğalgazı biz kullanıyoruz

Ardahan ve Kars en fazla doğalgaz kullanan iller oldu

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Türkiye'de En Çok Doğalgaz Kullanan İl Belli Oldu. Türkiye'de en fazla doğalgaz tüketimi 1544 metreküple Ardahan'da gerçekleşti. Kars Karabük’ün ardından üçüncü sırada yer aldı.

Kısa adı (GAZBİR) olan Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği araştırdı. Araştırmaya göre, doğalgaz dağıtım sektörünün 2016 performansı ve 2017 yılı beklentileri tespit edilerek kamuoyu ile paylaşıldı.

Doğalgaz tüketim oranı arttığı belirtilen açıklamada geride bıraktığımız 2016 yılında Türkiye’nin doğalgaz tüketiminin yüzde 4’lük düşüş ile 45.9 milyar metreküpe gerilediğini belirtildi. Bu düşüşü ılıman geçen iklim şartları ile doğalgazın elektrik üretimindeki payının azalmasına işaret edildi. 2017 yılındaki doğalgaz tüketiminin ise yüzde 3.5’lik artış ile yaklaşık 47.5 milyar metreküp olarak bekleniyor.

Öte yandan yıllık tüketiminin en yüksek olduğu iller arasında 1544 metreküple Ardahan ilk sırada bulunurken, bu ili Karabük, Kars, Van, Gaziantep, Gümüşhane, Bayburt, Kırklareli, Erzincan ve Kastamonu takip etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.