|

En doğrusu yenisafak.com’da

Yenisafak.com, dogrula.org’un 23 kuruluş ve 1150 haber üzerinden yaptığı araştırmada kullanıcıya haberi en doğru veren yayın organı seçildi. Yeni Şafak’ın internet sitesi en yakın rakibine 2 kat fark attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:32 - 15/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Basın yayın kuruluşlarının 2017 Clickbait puanlama sonuçları açıklandı.
Basın yayın kuruluşlarının 2017 Clickbait puanlama sonuçları açıklandı.

En doğru habercilik yapan yayın kuruluşu yenisafak.com oldu. 23 haber kuruluşunun incelendiği araştırmada sitemiz, uzak farkla birinciliği elde etti. Basın yayın kuruluşlarının 2017 Clickbait puanlama sonuçları açıklandı. Dogrula.org’un 23 kuruluş ve 1150 haber üzerinden araştırmada yenisafak.com, kullanıcıya haberi en doğru veren yayın organı seçildi. Ayrıca, 60 haberle en yakın rakibinden 2 kat daha iyi sonuç elde etti.

İLK BİLGİ KAYNAĞIMIZ

Gelişen teknoloji ile birlikte bilgiye anlık olarak internete bağlanan her yerden ulaşmak mümkün. İnternet siteleri, merak edilen ve takip edilen konularda ilk bilgi kaynağımız oldu. Gündemi ve dünyada olup biteni öğrenmek için milyonlarca kullanıcı haber sitelerini takip ediyor. Bu kapsamda bazı internet siteleri de bilgi ihtiyacını gidermek isteyen kullanıcıları, yanıltıcı başlıklar ve anonslarla internet sitelerine yönlendirilmesini sağladı.

EN GÜVENİLİR PORTAL

Dogrula.org tarafından yayınlanan Basın Yayın Kuruluşları 2017 Clickbait Raporu’nda 23 kuruluş incelendi. Toplamda 1150 habere tek tek bakılarak sonuçlar oluşturuldu. Türkiye’de ve dünyada ilk kez yapılan Clickbait raporunda yenisafak.com kullanıcıya haberi en doğru veren yayın organı oldu. Yenisafak.com yalnızca 60 haberle, 23 kuruluş ve 1150 haberin incelendiği araştırmada en yakın rakibinden 2 kat daha iyi bir sonuç elde ederek en güvenilir haber portalı seçildi.

CLİCKBAİT NEDİR?

Clickbait, bir haberi okuyucuları istenilen sayfaya yönlendirmek için farklılaştırılmış, anlaşılabilir olmayan, dikkat çekici başlık veya görsellerle oluşturup sunmak olarak biliniyor. Kelime anlamı olarak ‘tık yemi’ ya da ‘tık tuzağı’ olarak da biliniyor. Clickbait, haberlerin kalitesini düşüren, anlaşılabilir ve etik olmayan yöntemlerle yapılan ilgi çekmeye odaklı bir yöntem. Örneğin; “Yeni hali görenleri şaşırttı!”, “Gözlerinize inanamayacaksınız”, “Flaş Flaş!” gibi başlıklarla ve anlaşılabilir olmayan, bulanık, dikkat çekici ya da alakasız görsellerle yapılır.

NEDEN YAPILIR?

Clickbait’in asıl amacı, bir haberin tıklanması ve okunması için okuyucuyu ikna etmek. Okuyucular kandırılmış olma hissine kapılarak bir daha Clickbait haber yapan yayın kuruluşlarının sosyal medya hesaplarını takipten vazgeçebiliyor. Bu durum basın yayın kuruluşlarına duyulan güveni de sarsıyor.

#Yeni Şafak
#Haber Sitesi
#Güvenirlilik
6 yıl önce