Banu Şen En çok uymayanlar en çok eleştirenler
HABERİ PAYLAŞ

En çok uymayanlar en çok eleştirenler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır ve Van’dan sonraki bölge toplantısı için cuma günü İzmir’deydi. Marttan bu yana hayatımızı ters yüz eden koronavirüs salgınıyla ilgili önemli veriler paylaştı. İzmir’in kontrol altında olduğunu, bir ara yükselişe geçen salgının bu hafta iniş eğiliminde olduğunu kaydetti. İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop da bu toplantıda İzmir’deki çalışmalarla ilgili bilgileri paylaştı.

Ziyaretten önce görüşüp sohbet etme fırsatı bulduğum Öztop, tüm sağlık çalışanları olarak aylardır yorgun, uykusuz çalıştıklarını, tek beklentilerinin vatandaşların kurallara uyması olduğunu söylüyordu. Alabildikleri tüm önlemleri aldıklarını, gece gündüz aylardır çalıştıklarını, bu salgını yenebilmenin aslında çok zor olmadığını vurguluyordu. Öztop’un hatırlattığı, mücadelede şart olan bu üçlüyü yinelemekte fayda var: Maske, mesafe ve temizlik...

Haberin Devamı

ASIL AŞI MASKE VE MESAFE

Ayrıca her fırsatta her şeyi eleştirenlere bakıyorum da... Ne maske ne mesafe kuralına uyuyorlar. Virüsle mücadelede asıl aşı olduğu söylenen maskeyi de takmıyorlar, mesafe kurallarını da takmıyorlar. En çok uymayanlar en çok eleştirenler...

TARİHİ BİNA

Bu arada ziyaret sonrası İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün tarihi binasında yine anılara dalıp ayrıldım. İzmir’in en güzel mimari yapılarından biri... Annem de bir dönem görev yapmıştı. Ziyaretten sonra binadan ayrılırken çocukluk anılarım canlandı. Bu güzel mekanı ve tarihçesini paylaşmak istedim... Aslında kaynaklarda çok daha ilginç, dönemi anlatan detaylar da bulunuyor...

- İzmir Gureba-i Müslimin Hastanesi, İzmir’de yer alan tarihi bir hastanedir. 1851’de şehirdeki ilk Müslüman hastanesi olarak kuruldu.

- 1913’te İdare-i Vilayeti Umumiye Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle adı İzmir Memleket Hastanesi olarak değiştirilen hastane, 1950’den itibaren İzmir Devlet Hastanesi olarak faaliyete devam etti.

-1985’te İzmir Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, 2000’de ise Dr. Ekrem Hayri Üstündağ Konak Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi adını aldı. 2012’de kapatılarak Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Konak Ek Hizmet Binası yapıldı.

Haberin Devamı

-Türkiye’nin ilk eczanesi hastane içerisinde bulunmaktaydı.

-Şu an İzmir İl Sağlık Müdürlüğü olarak hizmet veriyor. Bina her girdiğimde beni çok etkiler. Bu binayı korumak, amacına uygun kullanmak hem sağlık camiasına, hem kente hem de tarihe bir saygı duruşu aslında.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder