Bayburtgündem-Ziyaretin ikincisini Ak Parti yönetimine yapan heyeti, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Naci AĞBAL, 2. Sıra milletvekili adayı Şahap KAVCIOĞLU ve İl Başkanı Hakan KOBAL karşıladı. Sıcak ve samimi, dostluğa dayalı ve içten ifadelerle geçen görüşmede Osman TEMUR, sadece bayramlarda yaşanan birlik ve beraberliğin Bayburt’un her zamanında ve özellikle seçimlerde yaşanması gerektiği, siyasi partilerdeki diyaloğun olgunluk ve seviye oluşturmaya yönelik önemli bir yaklaşım olduğunu ifade etti.

              Saadet Partisi 1. Sıra Milletvekili adayı Şinasi BAŞARAN, çok partili parlamenter sistemin doğası gereği muhalefetin önemini vurgulayarak kıymetinin bilinmesi gerektiğinin altını çizdi ve şu tespitte bulundu; “İyi bir muhalefet, iyi bir koalisyon ortağı gibi ve hatta daha değerlidir. Sağlıklı ve sürekli hale getirilmiş böyle bir diyaloğun faydası toplumun ihtiyacıdır, ciddiye alınması gerekir.” Sözlerini, son birkaç seçimin gergin geçtiği ve gerilim içerisinde baskılanan toplumun sağlıklı bir tercih de yapamayacağı, yapay gerilimlerin manipülasyon içermesi nedeniyle bir çok yanlışa neden olacağı şeklinde sürdüren Şinasi BAŞARAN, “Bizler Milli Görüş olarak, Tüm dünyada yaşananların küresel ölçekli yapılanma çalışmalarının her ülkeye kendisini dayattığı bir dönemde insanımızın birbirini çok iyi anlaması gerektiğini önemsiyoruz. Bayburt’umuzun siyasal ufkuna perspektif kazandırmak, samimi ve iyi niyetli insanımıza seçenek sunmak adına siyasal üslubun seviyesini belirlemek, büyük ölçekli tehdit ve tehlikelerden haberdar etmek istiyoruz.” dedi. Bu anlamda, diğer partileri de ziyaret edeceklerini belirterek, zaten yararlı gördüğümüz farklı yaklaşımların zenginlik demek olduğu, her partiye en büyük muhalefeti Milli Görüş’ün yapacağını, bunun bütün siyasi partiler için en büyük katkı olarak anlaşılması gerektiğini ifade etti.

              2. Sıra Milletvekili adayı Abdulmecit BEKMEZCİ ise yüksek siyasetin zaten bu demek olduğu, bu yaklaşımın artarak devam edeceğini ve esirgenen her bir sözün büyük bir vebal demek olduğunu söyledi. Görüşme, ev sahibi heyetin bu güzel ve ilk kez yaşanan teşebbüsten duyduğu şükran ve memnuniyeti ifade etmesi, karşılıklı hayırlı bir sonuç dilek ve temennileri ile sona erdi.