TOPÇUOĞLU: ÇOK BÜYÜK BİR MİRAS

Sanayi OdasıMeclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Antep Savunmasında hayatın her alanına yayılan bir hikaye olduğunu belirtti. Topçuoğlu, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’nci yıldönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, yokluk, açlık ve çaresizliğe rağmen vatan savunmasından geri durmayan Anteplilerin bugüne ve yarına çok büyük bir miras bıraktığını söyledi. Dünya tarihinde eşi benzeri olmayan Antep Savunmasının hem düşmana hem de açlığa karşı verilen önemli bir mücadele olduğuna dikkati çeken Topçuoğlu, Bitmek tükenmek bilmeyen azmimizi ve girişimci ruhumuzu aslında 100 yıl önce verilen mücadeleden alıyoruz. Bu ruhu bizlere kazandıran atalarımıza minnettarız" dedi.

KONUKOĞLU: DÜNYA'YA ÖRNEK

Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Kurtuluş Savaşı sırasında tam 11 ay şehrin her sokağında işgalci güçlere karşı kahramanca direnen Gaziantep halkının yiğitliğini ve cesaretini bütün dünyaya gösterdiğini vurguladı. Gaziantep’in kahramanlığının, TBMM’nin verdiği ‘’Gazi unvanı ve İstiklal Madalyası’’ ile ölümsüzleştiğini belirten Konukoğlu, ‘’Vatan toprakları uğruna canlarını veren 6 bin 317 şehidimiz, Anadolu’da milli mücadelenin ateşini yakmıştır. Gaziantep tarihte eşine az rastlanır bir destan yazmıştır. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum’’ dedi.

SETTAR KONUKOĞLU: HALK DESTANI

Ticaret Odası Meclis Başkanı ve Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Settar Konukoğlu, Antep Savunmasının tarihe altın harflerle yazılan önemli halk destanı olduğunu belirtti. Konukoğlu, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’nci yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, fedakârlık ve kahramanlıkla geleceğe önemli bir miras bırakan atalarını unutmadıklarını, unutturmayacaklarını ifade etti.

TİRYAKİOĞLU: 11 AYLIK MÜCADELE

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, kalbi vatan, bayrak ve millet sevgisiyle atan yiğit Gazianteplilerin, 11 ay süren düşman kuşatmasına kahramanca karşı durarak kurtuluş destanı yazdığını ifade etti. Tiryakioğlu, yokluk ve zorluklar içerisinde düşman kuvvetlerine azim ve kararlılıkla karşı koyan Gazianteplilerin, sadece Anadolu halkı için değil tüm mazlum milletler için kurtuluş yolunda umut kaynağı olduğunu belirtti.

KAPLAN: SAVUNMA RUHUMUZ VAR

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan, Gaziantep’in bugün elde ettiği başarıların ardından savunma ruhunun yattığını belirtti. Kaplan, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’nci yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Antep Savunması’nın, bir halkın yokluk ve açlıkla imtihanı olduğunu ifade etti. Gaziantep’in bugünlere gelmesinde emeği olanları rahmet ve şükranla anan Kaplan, Antep halkının savunmada verdiği mücadeleyi bugün de kalkınma alanında vermeye devam ettiğini kaydetti.

ÇIKMAZ: EMSALİ OLMAYAN BİR DESTAN

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Antep Savunması’nın dünya tarihine altın harflerle yazılan örnek bir savunma olduğunu belirtti.

Çıkmaz, yokluklara inat, mücadele ve azmin en güzel örneğinin Antep Savunması’nda yaşandığını ifade etti. Çıkmaz, Antep Savunması’nın şehit ve gazilerini rahmet ve minnetle andığını kaydetti.

ALTUNKAYA: EŞSİZ BİR DESTAN

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, “Kurtuluş savaşının ilk kıvılcımının atıldığı, yüzlerce kahramanlık öyküsünün yazıldığı Antep, gerçekleştirdiği emsalsiz savunma ile ülke topraklarına göz dikenlere dur diyebilmek için canını feda etmekten sakınmamıştır. Bu destanın her satırı, her cümlesi bu gün ülkemize ve vatanımıza miras kalan eşsiz bir kahramanlık destanıdır” dedi.

SINAV'DAN KUTLAMA

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Gaziantep’in bağımsızlık mücadelesinin, Türkiye’nin bağımsızlığına ulaşmasında örnek olduğunu söyledi. Tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık sergileyen bu şehirde hizmet vermekten onur ve gurur duyduklarını belirten Prof. Dr. Sınav, “Gaziantep’in bağımsızlık mücadelesi, bütün bir ülkenin bağımsızlığa ulaşmasında büyük bir örnek oldu. Gaziantep’in kurtuluş mücadelesi Büyük Önderimiz tarafından da takdirle karşılanmıştır” ifadelerini kullandı.

TEZEL: BİZLERE BÜYÜK BİR ÖRNEK

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel, “Bir milletin kendi direnişi ile tarihe destan yazdığı önemli bir günü kutluyoruz. Gaziantep’imizin düşman işgalinden kurtuluşu birlik ve beraberliğimizin önemini vurgulayan nitelikli bir zaferdir. Gururunu yaşadığımız bu zaferi kutlarken, bugün geldiğimiz noktada kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi daha güçlü sürdürmemiz gösteriyor ki; bu şehir ve bu ülke her zaman güçlü adımlarla yoluna devam edecektir. Gaziantep her açıda gelişen, kalkınan ve kendini sürekli yenileyen bir şehirdir.Bu açıdan her anlamda şehrimiz için üretip çalışmak, bizlere için önemli bir görevdir.

ZEYNAL KAPLAN: GURUR GÜNÜMÜZ

Anka Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, 25 Aralık’ın dünya savunma tarihine altın harflerle yazılan önemli bir gün olduğunu belirtti. Kaplan, Antep Savunmasının halâ hafızalardaki tazeliğini koruduğunu ifade etti. Dünyanın hiçbir ülkesinde ve şehrinde düşman kuvvetlerine karşı böylesine destansı bir mücadele verilmediğini vurgulayan Anka Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, “Bu nedenle 25 Aralık günü Gaziantepliler için anlamlı ve değerli bir gündür. 25 Aralık Gaziantepliler için gurur günüdü" dedi. HABER MERKEZİ