Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erol Karadaş ve Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal yayınladıkları mesajla 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladılar.

Karadaş ve Başaranhıncal, açıklamalarında şunları dile getirdiler, “Eğitimimizin temel direği olan, milletimizin geleceğinde çok büyük önemi bulunan, gelecek kuşaklarımızı büyük bir özveriyle yetiştiren; böylelikle geleceğin sağlam temeller üzerine biçimlenmesine katkıda bulunan öğretmenlerimiz üstlendikleri bu kutsal görev nedeniyle milletlerin yaşamında her zaman özel ve saygın bir konum edinmişlerdir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, eğitim ve öğretimin ülke kaderinde oynadığı rolü çok iyi değerlendirmiş, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracak anlayış ve gücü öğretmenlerde bulmuştur.

Atatürk'ün ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözünde ifade ettiği gibi, geleceğimizin emanetçisi olarak gördüğü gençliğimizin, vatan ve millet sevgisiyle yoğrulmuş, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı ve Cumhuriyetimizi yarınlara taşıyacak nesiller olarak yetişmesinde en büyük görev öğretmenlerimizindir. Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye ve daha ileriye giden bir Türkiye için en büyük çabayı kuşkusuz öğretmenlerimiz göstermektedir. Onların verdikleri bilimsel, çağdaş, mesleki ve sosyal eğitimle; güçlü, bilgili ve gelişime açık bireyler yetişecek, geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir toplum oluşturulacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anarken tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.”