GİRESUN TİME
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
EN BÜYÜK ACIYI KÜRT HALKI ÇEKECEK

EN BÜYÜK ACIYI KÜRT HALKI ÇEKECEK

Tarih 23 Eylül 2017, 19:23 Editör Dursun ONUR

TIME GÜNCEL HABER- AK Parti Giresun milletvekili ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Meclis Genel Kurulu'nda tezkere görüşmelerinde konuştu.


AK Parti Giresun milletvekili ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Meclis Genel Kurulu'nda tezkere görüşmelerinde konuştu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) pazartesi günü yapacağı referandum öncesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) oylanacak Suriye- Irak tezkeresinin süresinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin tezkere görüşmeleri başladı.

TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelere Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.Toplantıda ilk sözü, hükümet adına Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli aldı.

Canikli, yüz yıl önceki dosyaların yeniden açıldığını söyledi. Canikli, YPG'ye verilen silahların 'er ya da geç' Türkiye'ye döneceğini belirterek, ‘YPG'ye verilen silahlar er ya da geç Türkiye'ye yönelecektir. Bu silahlar Türkiye'ye karşı zaten kullanılıyor. Buna izin vermemek en doğal hakkımız’ ifadesini kullandı.

EN BÜYÜK ACIYI KÜRT HALKI ÇEKECEK

Canikli, 'Referandum zincirleme reaksiyonlara yol açabilecektir. Kuzey Irak'taki referandum, bölgede önü alınamaz bir yangına neden olacaktır. Bu referandumdan en büyük acıyı dost ve kardeşimiz Kürt halkı çekecektir. Yönetimin aldığı bu sorumsuz karar bölgeyi ateşe atacaktır. Bu bölgede hiçbir yerde demografik, etnik, mezhepsel ve siyasal yapıda en ufak bir değişiklik yapılmaması gerekir 'şeklinde konuştu.

TÜRKİYE BUNA İZİN VERMEYECEKTİR

‘Bu yapılanmalara hiçbir şekilde müsaade edilmeyecektir’ diyen Canikli, ‘PKK terör örgütünün bir uzantısı olan YPG bu bölgedeki topraklarda işgalci bir yapılanmanın önünü açmaya çalışmaktadır. YPG'ye verilen silahlar er veya geç Türkiye'ye yöneltilecektir. Türkiye aktif olarak arazide bu işgalleri ortadan kaldıracak adımlar atmadığı sürece bu tehditlerin bertaraf edilmesi mümkün değildir. Bunu görüyor ve gereğini yapıyoruz.Ülkemizin güneyinde bu şekilde bir siyasi oluşumun uzun vadede hayatta kalma şansı yoktur, kısa vadede de Türkiye buna izin vermeyecektir’ dedi.

KABUL EDİLDİ

Konuşmalar sonrasında yapılan oylamanın ardından Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

 

Bu haber 1323 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

AKSU’DAN KÖSE’YE TAM DESTEK

AKSU’DAN KÖSE’YE TAM DESTEK GİRESUN TIME GÜNCEL HABER- Giresun Belediye eski Başkanı Kerim Aksu, göreve yeni seçilen Belediye Başkanı Fuat Köse...

BAŞKAN KÖSE İŞE İMARDAN BAŞLADI

BAŞKAN KÖSE İŞE İMARDAN BAŞLADI GİRESUN TIME GÜNCEL HABER- Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, şehrin geleceğini planlamak ve geliştirmek amacıyla ...
GİRESUN’A ADAY DEĞİL,İNSAN LAZIM İNSAN!..24 Eylül 2022

Sayaç



RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi