En başarılı 120 öğrenci bisikletle ödüllendirildi

Afyonkarahisar Belediyesi, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen ödül törenine, Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ile Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Vali Yardımcısı Erhan Günay, AKÜ Rektör Yardımcısı Hilmi Uçan, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik ve yarışmada dereceye giren öğrenciler katıldı.

"GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ"

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik, öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanabilmeleri ve hem milli, hem de manevi yönden kendilerini geliştirmeleri için bu yarışmayı düzenlediklerini söyledi. Yarışmaya 4 bin öğrencinin katıldığını ve 10 bin kitap dağıtıldığını kaydeden Şube Başkanı Abdullah Çelik, 120 öğrencinin dereceye girdiğini; ancak yarışmaya katılan ve kendilerine verilen kitapları okuyan tüm öğrencilerin yarışmanın kazananı olduğunu ifade etti. Çelik, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın'a teşekkür ederek, yarışmayı geleneksel hale getirmek istediklerini kaydetti.

"KAYBEDENİ OLMAYAN BİR YARIŞMA DÜZENLİYORUZ"

Kitap okuma yarışmasının bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da yarışmanın fikrini sunan Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi'ne ve desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür etti. Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa ise kitap okuma yarışmalarının Eğitim Bir-Sen öncülüğünde birçok ilde yapıldığını söyledi. Her yarışmada ayrı bir heyecan yaşadıklarını ifade eden Kolukısa, yarışma sonrası yapılan ödül törenlerinin de temsili olduğunu; çünkü kaybedeni olmayan bir yarışma düzenlediklerini söyledi.

BAŞKAN ÇOBAN:"ŞİİR EZBERLEME YARIŞMASI DA YAPALIM"

Yarışmanın, öğrencilerin; hem hayatı öğrenmeleri, hem ülkeyi tanımaları hem de ideal bir insan olarak yetişmeleri adına çok faydalı olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Eğitim Bir-Sen'e öncülüğünden dolayı teşekkür etti. Yarışma için okulların kütüphanelerine 10 bin adet kitap dağıtıldığını kaydeden Başkan Çoban, yarışmaya katılan öğrencilerin okudukları kitapları yeniden kütüphaneye bıraktığını, böylelikle bu okullarda okuyan diğer öğrencilerin veya gelecek yıllarda okuyacak öğrencilerin bu kitaplardan sürekli olarak istifade edebileceklerini ifade etti. Yarışmayı geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik'e destek sözü veren Başkan Çoban, ilave olarak; sadece kitap okuma yarışması değil, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Akif İnan ve Erdem Beyazıt gibi şairleri kapsayan şiir okuma ve ezberle yarışması yapılmasını önerdi.

120 ÖĞRENCİYE BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ

Yapılan bu konuşmaların ardından, Kadınana İmam Hatip Okulu 7. Sınıf Öğrencisi Mescid-i Aksa şiirini okudu. Daha sonra Çobanlar Yavuz Selim Ortoakulu Halk Oyunları ekibi bir gösterisi sunarken, ödül töreni öncesinde Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa tarafından Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın'a yarışmaya verdikleri desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Akabinde, Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ile Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Vali Yardımcısı Erhan Günay, AKÜ Rektör Yardımcısı Hilmi Uçan Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik tarafından yarışmada dereceye giren 120 öğrenciye bisiklet hediye edildi. Ayrıca yarışmada kendi kategorilerinde ilk üç dereceye giren öğrencilere bisikletin yanı sıra birer tane de tablet bilgisayar verildi.

Editör: Haber Merkezi