MENÜ

Emre rehin alındı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu, bir savunma yazısı değildir. Emre Belözoğlu’nun tavrını, tarzını onaylamak ya da desteklemek de değil amacımız. Ama sorunları sadece Emre’ye bağlamak, sanki bana biraz suni gündem yaratmak gibi geliyor.

Çelişkiler var. Federasyon, Milli Takım’a çağırdığı tecrübeli oyuncuyu Etik Kurulu’na sevk ediyor mesela. İyi de, etik dışı bir hareket yaptığı düşünülüyorsa, Ay-Yıldızlı forma altında ne işi var?

Sizce Emre’nin saha içi hareketleri yeni mi? Elbette değil... O zaman, bunca yıldır o zeminde cezayı kesmeyen hakemlerin hiç mi suçu yok? Ya da sahada cezayı kesmeyen hakemlere karşılık, gözlemciler, temsilciler niye raporlarıyla Emre’nin faturasını çıkarmazlar?

Tüm bu şartlar altında ‘canavarı’ kendimiz yaratmış olmuyor muyuz? Hem de bal gibi oluyoruz. Eyyam kültürü, Türk futbolunun tepesinde demoklesin kılıcı gibi dolaştığı sürece manşetleri süsleyecek çok futbolcu buluruz.

Çünkü biz sahada değil saha dışında kavga etmeyi, ortamı germeyi, hele sezon sonu geldiyse hesaplı konuşmayı çok iyi biliriz.

İşte o zaman Emre gibilerin sadece hırçınlıklarını ön plana atar, futbolcu kimliğini bir kenara bırakırız.

Yani rehin alırız!

Persie doğru seçim mi?

Fenerbahçe’nin hedefinde Van Persie var. Kulüp yalanlasa bile, ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

Hollandalı yıldızın kariyerine diyecek yok. Ancak Sarı-Lacivertli ekibin son yıllardaki santrfor seçimlerine bakınca insan düşünmeden edemiyor. Kezman’ı, Guiza’sı ve şimdikilerle yaşanan sıkıntılar ortada. Üstelik Persie bizce tipik bir santrfor değil. Disiplin konusunda da büyük sıkıntıları var. Bir de İngiltere’de artık 31 yaşına geldiği için uzun süreli sözleşme resti çekildiği düşünülürse, transferi ne kadar sağlıklı olur, masaya yatırmak gerekir. Ben yine de Fenerbahçe’deki akil adamların, gençleşme adına bunu bir kez daha düşüneceklerine inanıyorum.

Elektrik kesintisi!

Basketbol, voleybol bir yana atletizm, masa tenisi, kürek, yüzme, boks ve birçok branşın enerjisidir Fenerbahçe... 2012 Olimpiyatları’na yolladığı 18 sporcu ile gurur tablosunun zirvesine çıkmıştır.
Ama şimdi Türk sporunun elektriği kesilme tehlikesi ile karşı karşıya...

Yönetim mayıs ayındaki kongrede, amatörlerin fişini zorunlu olarak çekecek. Büyük kulüplerin ismini amatörlere yazdırmasındaki yararlar yazmakla bitmez. Ancak Başkan Aziz Yıldırım’ın yıllardır dillendirdiği, “Amatörlere yatırım yapan kulüplere devlet eli uzanmalı. En azından vergi konusunda kolaylık sağlanmalı” hatırlatması için bir arpa boyu yol bile gidilmedi.

Aslında bu, devletin spora bakış açısını mükemmel özetliyor. Fenerbahçe amatörlerden elini ayağını çekerse, ne rekabet kalır, ne de umut. Bizden hatırlatması...

YORUM YAZ