|

Emrah Serbes’e 13 yıl 4 ay

İzmir’de aracıyla önündeki otomobile çarparak 3 kişinin ölümüne neden olan ‘Müptezeller’ kitabının yazarı senarist Emrah Serbes 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. İlk aşamada suçu üstlenen arkadaşı Kenan Doğru da 1 yıl hapse mahkum oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2018 Cuma
Güncelleme: 00:30 - 13/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
Serbes, kazadan bir hafta sonra otomobili kendisinin kullandığını itiraf ederek teslim olmuştu.
Serbes, kazadan bir hafta sonra otomobili kendisinin kullandığını itiraf ederek teslim olmuştu.

Gezi olayları provokatörlerinden 'Müptezeller' kitabının yazarı senarist Emrah Serbes, İzmir-Aydın Otoyolu'nda önündeki otomobile çarparak aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olmak suçundan yargılandığı davada mahkum oldu. İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Serbes, müşteki Ahmet Mert Özçelik ve taraf avukatları katıldı.

BÜTÜN AİLENİ KAYBETTİN

Son savunmasını yapan sanık Serbes, "Mahkemenin prosedürlerini bilmediğim için özür dileyememiştim. Ahmet Mert Özçelik'ten özür diliyorum. Benim yüzümden bütün aileni kaybettin. Bu bir kazaydı. Bu kazayı düşünmediğim bir saniye bile olmadı. Çok üzgünüm. Çok pişmanım. Yol karanlıktı, öndeki aracı rampanın ardından gördüm. Alkollü değildim, kabul etmiyorum. Kaygan ve yağışlı olmasaydı bu kazayı yapmazdım. Ömür boyu bu olayın acısını yaşayacağım" dedi Serbes'in bu sözleri sırasında müşteki Özçelik'in başını iki yana salladığı görüldü. Serbes'in avukatı Ayhan Baytekin de, "Kaçma şüphesi yok. Kaza çevresel etkilerle meydana gelmiştir. Tahliyesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Diğer sanık Kenan Doğru'nun avukatı Murat Devrim Alparslan de müvekkilinin taksirle adam öldürme suçunun faili olmadığını savunarak, beraatini ya da asgari sınırdan cezalandırılmasını talep etti.


BİLİNÇLİ TAKSİRDEN CEZA

Mahkeme heyeti, Emrah Serbes'e "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 10 yıl hapis cezası verdi. Heyet daha sonra suçun "bilinçli taksir" olduğuna hükmederek cezayı 3'te 1 oranında arttırdı ve 13 yıl 4 aya çıkardı. Mahkeme heyeti, Serbes'in ehliyetine de 2 yıl 6 ay el konulmasını kararlaştırdı. Tutuksuz sanık Kenan Doğru ise 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İSTİNAF'A GİDECEKLER

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan müşteki Ahmet Mert Özçelik'in avukatı Burcu Ece Güler, sanığa verilen cezayı yeterli bulmadıklarını söyledi. Güler, "Hem Emrah Serbes hem de Kenan Doğru'nun daha fazla ceza alması için kararı İstinaf'a taşıyacağız" dedi.

  • İzmir-Aydın Otoyolu’nda 22 Eylül 2017’de, Emrah Serbes’in kullandığı 34 NT 5005 plakalı lüks araç, önünde seyreden otomobile çarpmış, kazada Ayhan Özçelik (59) ile kızı Zeynep /16) olay yerinde, eşi Nilgün Özçelik ise kaldırıldığı hastanede 12 gün sonra hayatını kaybetmişti. Serbes, bir hafta sonra otomobili kendisinin kullandığını itiraf ederek teslim olurken, hurdaya dönen araçlar yediemin deposuna kaldırıldı.
#Emrah Serbes
#Kaza
6 yıl önce