Emniyetten ‘Çocuklara Temel Güvenlik Kuralları’ Etkinliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik bilgilendirme etkinliği düzenlendi.

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı ilk haftasında çocukların güvenli şekilde eğitim görmelerini sağlamak için “Bilinçli Toplum Güvenli Yaşam” sloganıyla Bingöl İl Merkezinde bulunan ilköğretim öğrencileri ve ailelerine yönelik “Çocuklar İçin Temel Güvenlik Kuralları” konulu bilgilendirme broşürü dağıtımı yapıldı.

Okullarda broşür dağıtımı yapılırken öğrencilerle yüz yüze görüşülerek Temel Güvenlik Kurallarını ezbere öğrenmeleri konusunda uyarılarda bulunuldu. Öğrenciler için hazırlanan “Çocuklar İçin Temel Güvenlik Kuralları” başlıklı broşürde, çocuklara bir yere giderken ailelerine haber vermeleri, ev adresi ile cep numaralarını ezbere bilmeleri, ailelerinin izni olmadan kimseden bir şey almamaları, internette tanımadıkları kişilerle iletişim kurmamaları, kendilerini tehlikede hissettiklerinde polis ya da öğretmenlerinden yardım istemeleri gerektiği, kimsenin olmadığı terk edilmiş yerlere gitmemeleri ve okula gidiş gelişlerde işlek caddelerin tercih edilmesi gerektiği vurgulandı.

Çocuklar ve veliler için hazırlanan broşürde, ebeveynlerden çocuklarına özellikle ‘155 Polis İmdat’, ‘110 İtfaiye’ ve ‘112 Ambulans’ numaralarını öğreterek, bu numaraları hangi durumlarda aramaları gerektiği konusunda gerekli bilgilendirme yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emniyetten ‘Çocuklara Temel Güvenlik Kuralları’ Etkinliği

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin