HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emniyet müdürlüğünden havalimanlarına uyarı

Emniyet Genel Müdürlüğü, tüm havalimanlarına bir yazı göndererek dikkatli olunmasını istedi.

Emniyet müdürlüğünden havalimanlarına uyarı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce tüm havalimanlarına gönderilen bir yazıyla 'Arama noktalarında özellikle yolcu kategorisi' olarak tabir edilen çocuk, hamile, sakat ve yaşlı yolcular konusunda daha dikkatli olunmasının istendiği öğrenildi.

Canlı bomba tehlikesine karşı güvenlik güçleri üst düzey teyakkuz durumuna geçti.Türkiye'nin en büyük sınır kapısı olan ve günde 100 bine yakın yolcunun giriş çıkış yaptığı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda da canlı bomba saldırıları ihtimaline karşıpolis ve özel güvenlik kuvvetleri uyarıldı. Edinilen bilgiye göre, özellikle çocuk, hamile kadın, engelli ve yaşlı yolculara daha fazla dikkat edilmesi, daha titiz şekilde arama yapılması istendi.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA SALDIRI DÜZENLEMİŞLERDİ

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde 28 Haziran'da meydana gelen IŞİD saldırısında 45 kişi hayatını kaybetmiş, 236 kişi de yaralanmıştı. Saldırı, yerel saatte 21:22 sularında İstanbul şehrindeki Uluslararası Atatürk Havalimanı'nın dış hatlar terminalinin giriş, çıkış ve otopark noktalarında olmak üzere üç ayrı noktada gerçekleşmişti.

Ölen 45 kişiden 10'u ise yabancı uyrukluydu.

Reuters hayatını kaybeden yabancılar arasında Çin, Ürdün, Tunus, İran ve Ukrayna uyrukluların da bulunduğunu duyurmuştu.

Hükümet, saldırı üzerine ülkede bir günlük ulusal yas ilan etmişti.

BELÇİKA'DA DA HAVALİMANI HEDEF ALINMIŞTI

22 Mart 2016'da yerel saatle 08:00 ile 09:11 saatleri arasında Belçika'nın Brüksel şehrinde Maelbeek/Maalbeek metro istasyonunda ve Brüksel Havalimanı'nda gerçekleşen bir dizi silahlı saldırı ve bombalı intihar saldırısı sonucu, iki saldırgan ile birlikte 33 kişi hayatını kaybetmiş ve 250 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı yine IŞİD üstlenmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler