Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti saldırganının kimliği belirlendi | Son dakika haberleri

Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti saldırganının kimliği belirlendi | Son dakika haberleri

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne ve AK Parti İl Başkanlığı binasına yönelik yapılan saldırının gerçekleştirildiği tek atımlık lav roketinden alınan parmak izlerinin, DHKP-C üyesi olarak poliste kaydı bulunan Şerif Turunç ile eşleştiği öğrenildi. Diğer teröristin ise Bilgehan Karpat olduğu üzerinde duruluyor.

KARAR HABER MERKEZİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne ve Sütlüce’de bulunan AK Parti İl Başkanlığı binasına yönelik yapılan saldırıları gerçekleştiren zanlılardan birinin kimliği tespit edilirken, olayla ilgili bağlantısı olabileceği değerlendirilen 5 şüpheli ise gözaltına alındı.

DHKP-C ÜZERİNDE DURULUYOR

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne ve Sütlüce’de bulunan AK Parti İl Başkanlığı binasına dün akşam düzenlenen lav silahlı saldırılarla ilgili İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Olay yeri incelemeleri doğrultusunda hareket eden polis ekipleri, saldırıları terör örgütü DHKP-C’nin düzenlediği üzerine yoğunlaştı.

PARMAK İZLERİ EŞLEŞTİ

Yapılan saldırıda kullanılan tek atımlık lav roketinden alınan parmak izlerinin, DHKP-C üyesi olarak poliste kaydı bulunan Şerif T ile eşleştiği öğrenildi. Yapılan tespitler üzerine harekete geçen polis ekipleri, sabah saatlerinde İstanbul’da 15 adrese operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alınırken, soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

AA: ARANANLAR LİSTESİNDE

İstanbul'da Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İl Başkanlığına dün lav silahıyla düzenlenen saldırılarda yer aldığı tespit edilen DHKP/C'li Şerif Turunç'un aranan teröristler listesinde olduğu bildirildi.

16-02/04/intro-1454600738.jpgŞerif Turunç (Solda) ve Bilgehan Karpat 

AA'nın haberine göre, saldırıları gerçekleştirenlerden birinin terör örgütü DHKP/C üyesi Şerif Turunç olduğu tespit edildi.

Saldırganın, İçişleri Bakanlığının aranan teröristler listesindeki gri listede olduğu ve başına 300 bin lira ödül konulduğu belirtildi.

YUNANİSTAN'DAN GELDİ

Sahte kimlik kullanan Turunç'un yine aranan teröristler listesinde bulunan Bilgehan Karpat'la birlikte geçen yıl kaçak yollarla Yunanistan'dan yurda girdiği bildirildi.

Yetkililer, kimliği henüz belirlenemeyen ikinci saldırganın, Karpat olabileceği üzerinde duruyor.

YUNANİSTAN'DA YAKALANDI SERBEST BIRAKILDI

Terör örgütü üyesi Turunç'un 2014'te Yunanistan'da gözaltına alınan grubun içinde olduğu ve Türkiye'ye iade edilmeyerek serbest bırakıldığı belirtildi.

KAMP VE ÖRGÜTLENMEDEN SORUMLU

Yunanistan’ın başkenti Atina’da DHKP-C’lilerin kaldığı eve 27 Haziran 2014'te yapılan baskında 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan DHKP-C’liler arasında kırmızı bülten ile haklarında arama kararı bulunan örgütün kamp ve örgütlenmeden sorumlu olduğu iddia edilen Fadik Adıyaman ile Şerif Turunç tutuklanırken, diğer 5 kişi ise serbest bırakılmıştı. Türkiye, örgüt üyelerinin iadesi için çalışma başlatmış ama sonuçsuz kalmıştı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN