EMLAK VERGİSİNDE SON GÜN 31 ARALIK

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.12.2017 - 10:49, Güncelleme: 13.12.2017 - 10:49
 

EMLAK VERGİSİNDE SON GÜN 31 ARALIK

Yılda ilk altı ay ve son altı ay olmak üzere 2 defa alınan emlak vergilerinin ödenmesi için, 31 Aralık 2017 son gün olarak belirlendi. İlçe belediyeleri; 2018’e son 18 gün kala, konutların metrekaresine göre değişim gösteren vergi miktarlarının vatandaşlardan zamanında toplanması amacıyla, mahalle muhtarlıklarına uyarı tebligatı gönderiyor.
Emlak vergisinde son ödeme tarihi 31 Aralık. Çeşitli nedenlerle bağlı oldukları muhtarlıklara gelen vergi uyarı evraklarını alamayan vatandaşlar için mahalle muhtarları özel bir çalışma yapıyor. Muhtarlar; gelen evrakından haberdar olmayan vatandaşı bizzat arayarak, ödemelerini yapmalarını hatırlatıyor, evrakın teslim alınmasını istiyor. “ZAMANINDA ÖDENDİĞİNDE SORUN OLMAKTAN ÇIKAR” Nurlupınar Mahahallesi Muhtarı Süleyman Seven emlak vergisi evraklarında geçmiş ve mevcut dönem borçlarıyla ilgilide hatırlatmalar olduğuna vurgu yaparak, vatandaşların evraklarını mutlaka muhtarlıklardan almasını tavsiye etti. Süleyman Seven, “ Emlak vergileri hükümetimiz tarafından yılda 2 defa alınıyor biliyorsunuz. Burada muhtarlığımıza gelen vatandaşlarımıza ait ayrı ayrı birçok emlak vergisini hatırlatma yazısı var. Bu yazıların bir kısmı geçmiş dönemden kalan borçlarının ödenmesine yönelik. Bir kısmı ise, yalnızca 2017 yılının son dönemine ait emlak vergi borçları için. Emlak vergileri binanın yüzölçümüne göre belirlenip vatandaşlardan alınıyor. Vatandaşlar ödemelerini zamanında takip ederek yaparlarsa zor durumda kalmamış olurlar. Biz gerektiği durumda bilgi amaçlı vatandaşımızı arıyoruz. Nurlupınar bölgesinin emlak vergisi zaten cüzzi miktarlarda. 200 ile 400 TL arasında değişiyor. Belediyelerimiz de vatandaşların ödemeleri için kendilerine taksitlendirme yaparak kolaylık sağlıyor” ifadelerine yer verdi.
Yılda ilk altı ay ve son altı ay olmak üzere 2 defa alınan emlak vergilerinin ödenmesi için, 31 Aralık 2017 son gün olarak belirlendi. İlçe belediyeleri; 2018’e son 18 gün kala, konutların metrekaresine göre değişim gösteren vergi miktarlarının vatandaşlardan zamanında toplanması amacıyla, mahalle muhtarlıklarına uyarı tebligatı gönderiyor.

Emlak vergisinde son ödeme tarihi 31 Aralık. Çeşitli nedenlerle bağlı oldukları muhtarlıklara gelen vergi uyarı evraklarını alamayan vatandaşlar için mahalle muhtarları özel bir çalışma yapıyor. Muhtarlar; gelen evrakından haberdar olmayan vatandaşı bizzat arayarak, ödemelerini yapmalarını hatırlatıyor, evrakın teslim alınmasını istiyor.

ZAMANINDA ÖDENDİĞİNDE SORUN OLMAKTAN ÇIKAR”

Nurlupınar Mahahallesi Muhtarı Süleyman Seven emlak vergisi evraklarında geçmiş ve mevcut dönem borçlarıyla ilgilide hatırlatmalar olduğuna vurgu yaparak, vatandaşların evraklarını mutlaka muhtarlıklardan almasını tavsiye etti. Süleyman Seven, “ Emlak vergileri hükümetimiz tarafından yılda 2 defa alınıyor biliyorsunuz. Burada muhtarlığımıza gelen vatandaşlarımıza ait ayrı ayrı birçok emlak vergisini hatırlatma yazısı var. Bu yazıların bir kısmı geçmiş dönemden kalan borçlarının ödenmesine yönelik. Bir kısmı ise, yalnızca 2017 yılının son dönemine ait emlak vergi borçları için. Emlak vergileri binanın yüzölçümüne göre belirlenip vatandaşlardan alınıyor. Vatandaşlar ödemelerini zamanında takip ederek yaparlarsa zor durumda kalmamış olurlar. Biz gerektiği durumda bilgi amaçlı vatandaşımızı arıyoruz. Nurlupınar bölgesinin emlak vergisi zaten cüzzi miktarlarda. 200 ile 400 TL arasında değişiyor. Belediyelerimiz de vatandaşların ödemeleri için kendilerine taksitlendirme yaparak kolaylık sağlıyor” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.