EML Arsasına Cezaevi Yapılmasını İlk Defa Duyuyorum

Ak Parti İlçe Başkanının Milletvekili Hakkı Köylü'ye gösterdiği 30 dönümlük EML arsasına Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz olumsuz görüş bildirerek bu konuyu İlk Defa sizden duyuyorum dedi.

EML Arsasına Cezaevi Yapılmasını İlk Defa Duyuyorum
banner13
banner3

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz’in il ve ilçelerde ki basın mensuplarına Doğa Kültür Köyü’nde verdiği kahvaltılı toplantıda 30 dönümlük EML arsasının Cezaevine verilmesi ile ilgili sorumuza verdiği cevap olumsuz oldu.

İnebolu Postası olarak kahvaltılı toplantıya taşıdığımız İnebolu sorunlarından bir tanesi de, Cezaevi binası yapılması için gösterilen 30 dönümlük EML bahçesi sorunu oldu.

30 Dönümlük EML arsasını cezaevine verecekmisiniz ? Okul alanında ki EML ye nereden yer bulacaksınız?  İnebolu Ak Parti İlçe Başkanı İsa karamehmetoğlu tarafından Adalet Komisyonu üyesi Milletvekili Hakkı Köylü’ye 10 gün önce EML arsası gösterildi sorumuza, Vali Yaşar Karadeniz de, İl Milli Eğitim Müdürü de bu konuyu ilk defa duyduklarını, böyle bir şeyin olmayacağını, arsa üzerinde bulunan yapıların yıkılarak yeni planlama ile okulların orada toplanabileceğini, alanın eğitim kampüsü olma yolunda ilerleyeceğini söyledi.

Kastamonu’da 17 Okul Yıkılacak

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, birinci derecede deprem bölgesi illere yönelik olarak okul binalarının depreme dayanıklılığıyla ilgili teknik çalışma sonrasında üç ilçemizdeki 17 okul için yıkım kararı çıktı.
Bu gelişme, Vali Yaşar Karadeniz tarafından düzenlediği basın toplantısında açıklandı.
Basın toplantısında konuyla ilgili yönelttiğimiz, “Kastamonu’da 17 okul yıkılacağı yerine yenilerinin yapılacağı belirtiliyor. Bu 17 okul hangileri? yıkım kararı çıkmışsa bu sene bu okullar nasıl kullanılacak?” şeklinde yönelttiğimiz soruyu ise Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu şöyle cevapladı:
“Bu 17 okulun tamamı Merkez’de değil. Merkez’de olan okullarımız var. Tosya ve Araç ilçemizde olan okullarımız var.
Tabii bu Milli Eğitim Bakanlığımızın Türkiye genelinde uyguladığı bir durum, Kastamonu’ya da has değil. Birinci derece deprem bölgesinde olan illerde bakanlığımız ihale açtı ve bu ihale kapsamında da deprem analizleri ve tespitleri yapıldı. Bu iller içersin de bizim de ilimiz var. Ancak ilimizde de öncelikle birinci derece deprem bölgesinde olan ilçeler ve Merkez seçildi. Bu da Kastamonu Merkez, Tosya ve Araç ilçeleri oldu.
Bunlarla ilgili olarak 17 okulumuz için Bakanlıktan şu anda yıkım kararı da geldi. Bu şekilde olan birkaç il daha var.
Bakanlıkla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor, dün akşam yine görüştük, önümüzdeki hafta netleşecek, ancak biz bu yıkım durumuna karşılık gerekli tedbirlerimizi aldık, özellikle merkezdeki okullarımızda yıkım olması durumunda hangi okullarla eşleştireceğimizi, taşıma yapacağımızı veyahut da orada eğitim ve öğretim yapacağımızı belirledik ancak şu anda net bir durum bakanlıktan olmadığı için bu sene eğitim ve öğretim yılında bu işi yapıp yapmayacağımız da ona göre yönlendireceğiz. Biz tedbirlerimizi aldık, yıkım kararı çıkan okulları kullanmayacağız, bizim planlamamız Eylül ayı itibariyle biz bu okularımızı Merkez’deki okullarımızda, yıkım kararı çıkanlarda eğitim ve öğretime devam etmeyeceğiz, bu kararı da aldık.
Yıkım kararı çıkan okullar ise 700 civarında öğrencisi olan 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi (Kuzeykent Anadolu Lisesi), 618 öğrencisi olan Mustafa Kaya Anadolu Lisesi, 1150 öğrencisi olan Merkez Ortaokulu, 478 öğrencisi olan Sağlık Meslek Lisesi. Atabey’in zaten şu anda yıkımına başlıyoruz, bu iki yıldır süren bir süreç, onun da yıkım kararını aldık. Şehit Şerife Bacı Ortaokulumuz var, Şerife Bacı Ortaokulumuz da yıkım kapsamında değil daha önce bizim deprem analizi yaptırıp güçlendirme maliyetinin yeniden yapım maliyetine oranı yüksek olduğu için bu okulda da yıkım kararı aldık. Mehmet Akif Ersoy İlkokulumuz, Yine Merkez’e bağlı Subaşı Şehit Yavuz Ulutaş İlkokulumuzda ek derslik yaptık bu da bitmek üzere.
Araç’ta, Araç İmam Hatip Lisemiz, Araç YİBO, Araç Boyalı YİBO, Araç’ta bir İlkokulumuz, Tosya’da Atatürk İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulumuzdur.
Bu okullarla ilgili bakanlığımız da yıkım kararını verdi. Bu konuda bütün planlamalarımızı yaptık.
OKULLAR NEREYE TAŞINACAK?
“Sağlık Lisesinin eski Devlet Hastanesinde eğitim ve öğretim yapılmasını gerçekleştireceğiz.
Yine diğer okullar içinde diğer eşleştirmeler yapılıp diğer binalar da değerlendirilecek.
TEDAŞ’ın yanına İmam Hatip Lisesi olarak başlanan 24’er derslikli iki okul yapıyoruz, biz bunlardan 24 derslikli olan bir tanesine 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’ni taşımayı planladık.
Mustafa Kaya Anadolu Lisesini de hemen yanında olan Aytaç Eruz AnadoluLisesi var, burada 24 derslik var. Burası da 40 dersliğe kadar çıkartılabiliyor. Bu okul için de burasını kullanacağız.
Şu anda Erkek İmam Hatip Lisesi olan İmam Hatip Lisemizi TEDAŞ’ın orada yeni yapılan okula taşıyacağımız için bu okul boşalacak. Merkez Ortaokulumuz da şu andaki İmam Hatip Lisemizi taşıyacağız.”

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2017, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER