Emirdağlı Vekil'den AKP'ye Zor Sorular

Haberler / Siyaset

Emirdağlı Vekil'den AKP'ye Zor Sorular

MHP İstanbul Milletvekili Emirdağlı İzzet Ulvi Yönter, TBMM'ne verdiği soru önergesinde İstanbul Sultanbeyli'de Fatih Polis Merkezine yapılan bombalı terör saldırısı öncesi yaşanan istihbarat zaafiyetinin yanı sıra saldırının ardından olay yerindeki güvenlik önlemlerinin yetersizliğini de gündeme taşıdı. İçişleri bakanı Sebahattin Öztürk'ün cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Bomba İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in saldırıdan saatler sonra olay yerinde şehit edilmesini gündeme getiren Yönter, söz konusu saldırıda yaralananlara ilk müdahalenin sağlık ekiplerinin geç intikali sebebiyle çevredeki vatandaşlar tarafından yapılıp yapılmadığını da sordu.

İşte Yönter'in Soru Önergesi: 1- Fatih Polis Merkezi’ne 10.08.2015 tarih saat 01.00 civarında gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından olay yerine güvenlik birimleri ne kadar sürede intikal etmiştir? Güvenlik birimlerinin olay yerine intikali konusunda herhangi bir gecikme söz konusu mudur?
2- Olay yeri güvenlik önlemlerinin gecikmeyle alınması ve sağlık ekiplerinin olay yerine geç intikali nedeniyle yaralı vatandaş ve polis memurlarının çevredeki vatandaşlar tarafından hastaneye götürüldükleri doğru mudur?
3- Hastaneye taşınan yaralılarla ilgili olarak bulundukları alanlarda hangi güvenlik önlemleri sırasıyla alınmıştır?
4- Bombalı saldırı yaşandıktan sonra olay yerine bağlanan yollarda hangi güvenlik tedbirleri aşama aşama icra edilmiştir?
5- Bombalı saldırıdan saatler sonra, olay yerinde görev yapan Bomba İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken’in şehit düşmesinde alınmayan güvenlik önlemlerinin de payı var mıdır?
6- Bomba İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken’e yapılan saldırının ardından çıkan çatışmada öldürülen teröristlerin ailelerinin Sultanbeyli’de ikamet ettikleri doğru mudur? Çatışmada öldürülen teröristlerle ilgili Bakanlığınız birimlerine terör saldırısı öncesinde herhangi bir istihbari bilgi iletilmiş midir? Saldırının düzenlenebileceğine dair istihbari bilgi Bakanlığınız birimlerine iletilmiş ise saldırının düzenlendiği Fatih Polis Merkezi ile bu bilgiler paylaşılmış mıdır? Fatih Polis Merkezi’nden yaşanabilecek saldırılara karşı güvenlik önlemlerinin artırılması istenilmiş midir?

İzzet Ulvi Yönter, sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde de ilginç konulara temas etti. Müeezzinoğlu'nun Erzurum’un Tekman ilçesinde PKK terör örgütü tarafından 24 Temmuz'da kaçırılan 3 sağlık personelini ziyareti sırasında kullandığı "dağda askerimizi şehit eden teröristi bile alıp tedavi ediyoruz" sözlerini hedef alan Yönter, Bakandan bugüne kadar kaç teröristin hangi şartlarda tedavi edildiği bilgisini kamuoyu ile paylaşmasını istedi.

İşte Yönter'in Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesi:

1-Bizatihi şahsınızın siyasi sorumluluk üstlendiği dönem içeresinde; Bakanlığınıza bağlı sağlık kuruluşlarında kaç teröriste tedavi hizmeti verilmiş, eğer varsa kaçının bakım ve tedavisi hala sürmektedir?
2-Bakanlığınıza bağlı sağlık kuruluşlarında tedavi edilen teröristler Türk Silahlı Kuvvetleri veya emniyet birimleri tarafından mı, yoksa acil hizmeti sunan birimleriniz tarafından mı tedavi edilmek üzere sağlık kuruluşlarına taşınmışlardır?
3-Tedavi edilen teröristlerden güvenlik güçlerine teslim edilmeyen var mıdır?
4-Tedavi edilen teröristler hangi terör örgütlerine mensuptur? Kaynak:Gazete2023

  • Okunma: 2688

Yorumlar (6)Yorum Yap

  • mahmut atalay cetin

    devsolcu sen nerden pehdahlandin senin dusuncendeki insanlarin bu memleketin evlatlarini sehit ediyorlar akp pkk dhckp bana aranizdaki farki anlatsana biriniz hirsiz digeriniz inancsiz kime hizmet ettigini kendileri dahi bilmeyen digeri ise VATAN haini israil ve ermeni karisimi gruplar
    ama sunu unutmayin ALLLAH bize bu cani verdigi mutdetce bir tek ULKUCU kalsada
    devleti de soysaniz kallesce ASKERI VE POLISIMIZI DE SEHIT etseniz ALLAH in izniyle istediginize ulasamayacaksiniz

  • mahmut atalay cetin

    Bakiyorum ortalik les gargalari dolmus !!!!!!!!
    Demmeki bu memlekete dogruluk ve durustlukten uzak ISLAM dan bi haber les gargasi dolmus
    M.H.P ye saldirmadan once kendi oy verdiginiz insanlarin bu guzelim ulkemi ve insanlarini ne hale dusurdugune bir bakin insaf be

  • turk

    sn vekilim kamuda TC ibaresini kadiran bir partiyle ortak olmadiginiz icin tsur ederiz, acilim adinda ihanet surecini baslatan pkk,nin yerlesmesine izin veren bugun askerimizin,polisimizin olumlerine sebeb olanlarla olmadiginiz icin tsk ederiz,yuzde yetmisi fakir olan milletin trilyon dolarlarla hesap edilen parasini kendilerine ve yanlaslarina beskek cekenlerle olmadiginiz icin tesekkur ederiz, az olalim hain ve hirsiz olmayalim

  • DevSol

    Soru sormak çok kolay ...
    Mhp yıllardır soru sormaktan başka somut adım olarak ne yaptı ?
    Her defasında çanak tutmadı mı Akp'ye ?
    Akp her sıkıştığında yardımına koşmadı mı ?

    Samimiyetsizsiniz !
    Çıkarcısınız !
    Yalancısınız !

  • yazik bre

    Sayin vekilim Tugrul Turkesi ihrac etmek yanlis degilmi?
    Devlet bey tugruluda bizim ugur baskanida partiden ihrac etti...
    bizim belediye baskani gibi oda bagimsiz mhpli vekil olsun

  • Carsı

    Sevgılı vekılim,
    "Analar aglamasın " denıyor.
    Iyı kotu adım atılıyor.
    Buna karsı cıkıyorsunuz.
    ...
    Malum bolgede,
    Guvenlık guclerımıze haınce saldırı ve pusu kuruluyor.
    Karsılık verılıyor.
    Bunada karsı cıkıyorsunuz..
    ...

    Ayrıca,
    O bolgeden partınız yuzde bır oy bıle alamıyor.
    .....
    Koalısyon ıstemıyorsunuz ...
    ...
    Secım ıstemıyorsunuz ...
    ...
    Sahı.
    Gn baskandan torpilli sayın vekilim ,
    Sız ne ıstıyorsunuz ?
    ....
    Cozüm onerıniz ne ?
    ...
    Malum soru sormak .
    Kolay
    ......