Emirdağ Belediyesi ekipleri, kış hazırlıklarını tamamladı.

Emirdağ Belediyesi´nde oluşturulan karla mücadele ekipleri, 24 saat süreyle görev yaparak, kar yağışı ve buzlanmaya karşı hazır bekliyor.

Emirdağ ilçe genelinde küreme ve tuzlama aracı, elle tuzlama aracı, kepçe, greyderlerin bakımları yeniden gözden geçirilerek olumsuz hava koşullarında mücadeleye hazırlandı.

Çalışmalar için araçlar hazır bekletilirken, 60 tona yakın tuz ve kum da hazırlandı. Gece ve gündüz ekipleri olmak üzere vardiyalı olarak kar timi oluşturulurken, meydana gelebilecek olumsuzluklara anında müdahale edilecek.

 

BAŞKAN KARGIN´DAN UYARI

Kış şartlarının hayatı olumsuz etkilemesine izin vermeyeceklerini belirten Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, vatandaşları da hava durumuna göre araçlarını hazırlıklı tutmaları ve kışlık lastiklerini takmaları konusunda uyardı.

Başkan Kargın, “Ekiplerimiz kar yağışının günlük yaşamı olumsuz etkilememesi için 24 saat mesai yapacak. Belediyemizin almış olduğu tedbirlerin yanı sıra vatandaşlarımız da karlı havaya karşı araçlarını hazırlıklı tutsunlar. Su sayaçlarının donmaması için de gerekli önlemleri alsınlar” dedi.

 

EKİPLER HAZIR

Emirdağ´da olası kar yağışı ile çalışmalara başlayacak olan ekipler, tuzlama ve yol açma çalışmaları gerçekleştirecek. Karın yağışı ile birlikte karla mücadele çalışmalarında kullanılacak güçlü araç filosu ile ekipler, ilk olarak ana yollar, okullar ve otobüs güzergâhları daha sonra sokak aralarında çalışmalar yapacak. Kepçe ve greyderlerle karlar temizlenirken bir yandan da tuzlama çalışması yapılacak.