Emirdağ Kültür Evi Tamamlanmak Üzere

Haberler / Kültür Sanat

Emirdağ Kültür Evi Tamamlanmak Üzere

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, seçim öncesi halka vermiş olduğu sözleri bir bir yerine getiriyor. İlçe de bulunan eski İnkılap İlkokulu, yakın bir zaman içerisinde ‘Emirdağ Kültür Evi’ olarak hizmete girecek.

İlçenin tarihi ve kültürü burada yaşatılacak. Yerel seçimlerden sonra her alanda her kesime hizmet etmeye devam eden Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, ilçenin tarihi ve kültürüne de sahip çıkıyor. Seçim öncesi vermiş olduğu sözlerden biri olan ‘Emirdağ Kültür Evi’nde sona yaklaşıldı. Çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Koyuncu, “Eski İnkılap İlkokulumuz artık ‘Emirdağ Kültür Evi’ olarak hizmet verecektir. İç dekorasyon çalışmaları bitmiş dış peyzaj çalışmalarında sona gelinmiştir. İlçemizin tarihi ve kültürünü hep bir arada bulabileceğimiz ve onu yansıtacak odalar düzenlenmektedir. Kültür Evi’mizde, İki özel döşenmiş bu odalarda bayanlarımız gün, toplantı ve etkinlerde bulunabileceklerdir. Dış bahçe çok yakın zamanda park-bahçe olarak hizmet verecektir. Hatıra sınıfımız İnkılap Okulundan mezun olan vatandaşlarımız için hazırlanmaktadır. Emirdağlı şair ve yazarlarımızın eserlerinin bulunduğu mini kütüphane ve okuma salonu, Atatürk ve Şehitlerimiz İçin özel oda, İlçemize özel eski eşyaların sergilendiği salon, Selman-i Farisi ve Amorium odası, İlçemizin Kültürünü yansıtan yüklük ve gelin odası, ayrıca yine ilçemize özel iki adet oda düzenlenmektedir” dedi.


“Hep birlikte kültürümüze sahip çıkacağız”
Başkan Koyuncu, “Emirdağ Belediyesi olarak hemşerilerimizi ‘Emirdağ Kültür Evi’nde adınıza sergilenmek üzere tarihimizi yaşatacak eşya, araç-gereç, yöresel kıyafetler, kilim, yüklük için yorgan, yastık, fotoğraf v.b. materyal bağışlamaya davet ediyoruz. İletişim 0272 4425020 ve 0535 3340003” diye konuştu.

  • Okunma: 5712

Yorumlar (0)Yorum Yap