-HOCALI KATLİAMINI UNUTMADIK

 

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, “Hocalı Katliamında Şehit edilenleri unutmadık, unutturmayacağız, ruhları şad olsun” dedi.

 

Ermeniler tarafından 26 Şubat 1992 tarihinde yapılan katliamın yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Hocalı’da Ermeniler tarafından savunmasız durumdaki 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 63'ü çocuk olmak üzere 613 Azerbaycanlı kardeşimizin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Başkan Kargın, Katliamdan 487 kişi ağır yaralı olarak kurtulduğunu, Ermenileri bin 275 kişiyi esir aldığını belirterek, bunların 150'sinden bugüne hiçbir kadar haber alınamadığını kaydetti.

Hocalı Katliamında Şehit edilenleri rahmetle andığını belirten Başkan Kargın mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ermeni askerlerinin gece karanlığında yaptığı katliam, 26 Şubat'tın ilk ışıklarıyla insanlık tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır. Sivillerin toplu şekilde öldürülmesi, insanların derilerinin soyulması, kafalarının kesilmesi, hamile kadınların süngülenmesi, cesetlerin tanınmaz hale getirilmesi hunharca eylemler, o dönemde çekilen görüntüler ve katliamdan sağ kurtulanların anlattıkları tarihe kanlı harflerle yazıldı. Aradan geçen 25 yıllık süre içerisinde katliamın failleri ise bugüne kadar cezalandırılmadı. Unutulmamalıdır ki, Türk’ün Türkten başka dostu olmadığını bir kez daha gördük. Katliamda Şehit olan tüm kardeşlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyor, tek millet iki devlet diye dünyaya haykıran Azerbaycanlı kardeşlerimize ve Türk dünyasına tekrar başsağlığı diliyorum.”