Haberler

Eminönü'nde Vatandaşlar Yüzlerce Metre Umut Kuyruğu Oluşturdu

Güncelleme:

Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiyesine ilgi büyük oldu. İstanbul Eminönü'ndeki ünlü bilet gişesi önünde yüzlerce metrelik kuyruk oluştu. Vatandaşlar bilet alabilmek için saatlerce kuyrukta bekledi

Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişine günler kala Eminönü'ndeki ünlü bilet gişesinin önündeki kuyruklar bitmiyor. Şansını denemek için saatlerce beklemeyi göze alan vatandaşların oluşturduğu kuyruk, dün olduğu gibi bugün de yüzlerce metreye ulaştı. Kuyrukta bekleyen vatandaşların kimi çekirdek yedi, kimi ders çalıştı. Aldığı bileti Eyüp ve Mehmet kardeşler gibi biraz daha fazlasına satmaya çalışanlar olduğu gibi, alacağı biletin gözleri görmeyen ikizlerinden birine umut ışığı olması için kuyrukta bekleyen baba Muhterem de yer aldı. Yüzlerce metreye ulaşan kuyruk havadan da görüntülendi.

"ALDIKLARI BİLETİ SATMAYA ÇALIŞTILAR"

14 yaşındaki Eyüp ve ağabeyi Mehmet, saat 07.00'da kuyruğa gelenlerden. Aldıkları üç çeyrek bileti, başkalarına satmaya çalışıyorlar. Eyüp ve Mehmet, "20-25 dakika bekledik kuyrukta. Sabahın köründe geldik. 17.5 TL'ye aldık, 25 liraya satıyoruz" dediler. Aldıkları bilete çıkma ihtimali olursa diye sorulunca her iki kardeş, "Çıksın abla, kime niyet, kime kısmet" dedi.

"KUYRUKTA DERS ÇALIŞTI"

Emekli öğretmen Hülya Çiloğlu da kuyrukta İngilizce dersine çalışıyor. Çiloğlu, "Ne yapayım zaman geçmiyor. Sınava gireceğim ders çalışıyorum. Emekli öğretmenim. İkinci üniversite, uluslararası ilişkiler okuyorum. Şansımı denemek istiyorum, eğer çıkarsa bir okul yaptırmayı hayal ediyorum" diye konuştu.

"İKİZ KIZLARI İÇİN BEKLİYOR"

İki kızıyla kuyrukta bekleyen Muhterem Demirel ise, kızı Ekin'in gözlerinin görmediğini söyledi. Demirel, "Gözleri görmüyor, onun için bir umut. Eylül ve Ekin ikizler. 8 yaşındalar, bir kardeşleri daha var. Umudum bunlar için. Bu kızımın gözlerinin açılması için. Her şey onların geleceği için" dedi. Baba Demirel, kızı Ekin'in gözlerinin erken doğum için alındığı küvezde, gözünün kapatılmaması nedeniyle göremediğini söyledi.

"10 BİLET ALAN DA VAR, ÇAY SATAN DA"

Mehmet Bey ise "Şansımı denemeye geldim. Çeyrek aldım. Allah'tan umut kesilmez. Yazıyorsa olur. Her sene bir tane alırım, amorti bile çıkmaz" derken, 6 çocuk babası, temizlik işçisi Sadullah Turgut ise 10 tane çeyrek bilet aldığını belirtti. Turgut, "Her zaman alıyorum. Hiçbir zaman çıkmadı. Asgari ücretle çalışıyorum, dershanede. Ama bir hafta, 10 günlük paramı getirdim, yatırdım. Bir saat bekledim. Çıkarsa çocuklar evsiz. Bekar olanlar var" dedi. Perişan Toptaş da 8 bilet aldığını belirterek "Hayırlısıyla vursun da bir şeyler düşünürüz. Kızımıza, oğlumuza, vatanımıza" şeklinde konuştu. Kimya bölümü öğrencisi Şeyma Tiryaki ise "Çıkmaz da, üç çeyrek iki tam almayı planlıyoruz. Olasılık yüksek burada. 1 kilometre var herhalde kuyruk. Saat 10.30'dan beri bekliyoruz. 50 metre falan ilerledik" dedi. Kuyrukta çay satan Abdullah Saçık ise "Çay 2 TL. Bazen ücretsiz de veriyorum. Ayakta dolaşarak çay satıyorum. Bilet almadım, almam da. Şansım yok çünkü" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eminönü Çay Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title