Gündem

Eminönü alt geçit esnafı, sıfır faizli kredi açıklamasından memnun: "Bize can suyu olur"

Eminönü alt geçitinde İBB zemin bakım ve onarımını sürüyor

21 Ağustos 2019 12:03

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medyadan yaptığı "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla sel felaketinden etkilenen Eminönü esnafına, 100 bin liraya kadar sıfır faizli ve 1 yıl geri ödemesiz kredi veriyoruz" açıklamasına Eminönü esnafından "Bize can suyu olur" yanıtı geldi. 

Eminönü Meydanı'ndaki alt geçit esnafı, Cumartesi günü etkili olan sağanak yağışta gördüğü zararı telafi etmeye çalışıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri alt geçit zeminin bakım ve onarımını yaparken, alt geçit yaya trafiğine kapatılmış durumda. 

Alt geçitte giyim mağazası bulunan Özkan İnce, verileceği söylenen krediyi can suyu olarak tanımlarken sözlerine, hasarlarının yalnızca maddi olmadığını ekleyerek "Sürekli bunları yaşamak. Allah razı olsun bu seferki selde bir şeyler yapıyorlar. Önlem almaya çalışıyorlar. Deniz seviyesinin altındayız. Burada sürekli bakım olması lazım. Kontrol edilmesi lazım, çünkü buradan bir sürü insan geçiyor. Açıldıktan sonra insanları korku sarmazsa iyidir" dedi.

Bujiteri dükkanı sahibi bir diğer esnaf İlhan Çetinkaya ise, "Sermaye kalmadı. Mecbur krediyi kullanıp sermaye yapacağız. Piyasaya olan borçlarımızı ödeyeceğiz. Öyle devam edeceğiz. En azından bir sermaye bir de faizsiz olduğu için çok iyi olur. Teşekkür ederiz” dedi. (DHA)