Emine Bulut'un katilini öven dernek başkanına soruşturma

Emine Bulut'un katili Fedai Varan'ı öven paylaşımlar yapan Mağdur Boşanmış Babalar Derneği Başkanı Muhammet Özen hakkında soruşturma başlatıldı. İzmir'de cinayetle ilgili paylaşımında eşini ölümle tehdit eden bir kişi de tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski eşi Emine Bulut'u öldüren Fedai Varan'ı öven, Mağdur Boşanmış Babalar Derneği Başkanı Muhammet Özen hakkında, "suç işlemeye alenen tahrik" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlamalarından soruşturma başlattı. Sosyal medya hesabından cinayeti öven ve eşini ölümle tehdit eden S.Ç. isimli kişi de tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya hesabından Emine Bulut'un katili eşi Fedai Varan'ı sosyal medya hesabından öven Mağdur Boşanmış Babalar Derneği Muhammet Özen'in paylaşımları hakkında tutanak tuttu.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Nilgün Kürkaya, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 214'üncü ve 215'üncü maddelerinde düzenlenen "Suç işlemeye alenen tahrik" ve "Suçu ve suçluyu övme" iddiasıyla soruşturma başlattı.

TCK'nin 214'üncü maddesi "Suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişi, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır", 215'inci maddesi ise "İşlenmiş olan bir suçu veya işlemiş olduğu suçtan dolayı bir kişiyi alenen öven kimse, bu nedenle kamu düzeni açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmünü içeriyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi de bugün Muhammet Özen hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

CİNAYET PAYLAŞIMINDA EŞİNİ TEHDİT EDEN KİŞİ TUTUKLANDI

İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşayan S.Ç. isimli kişi, sosyal medya hesabından Emine Bulut cinayetini öven ve boşanma aşamasında olduğu eşini öldürmekle tehdit eden paylaşımlar yaptı.

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, S.Ç'yi Ayrancılar Mahallesi'ndeki evinde gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen S.Ç.,nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. (İZMİR-ANKARA/AA)