Emine Bulut'un ailesi o karara itiraz etti

Emine Bulut'un ailesi o karara itiraz etti

Eski eşi Emine Bulut'u boğazından bıçaklayarak öldüren Fedai Varan'a verilen müebbet hapis cezası kararına, ailenin avukatı itiraz ederek İstinaf Mahkemesi'ne başvurdu.

Emine Bulut'un avukatı Turgay Özcan, Fedai Varan'a verilen müebbet hapis cezası kararına, itiraz ederek kararı İstinaf Mahkemesi'ne götürdü.

Dün gerçekleşen duruşmada ikinci kez hakim karşısına çıkan Varan'a 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verilmişti. 

Avukat Özcan, kararın ardından "Karar bizi tatmin etti mi? Karar bizi kısmen tatmin etti. Burada biz ağırlaştırılmış müebbet cezası bekliyorduk, mahkeme müebbet hapis cezasına karar verdi. Gerekçeli karar görmedik. Sanık en başından itibaren susma hakkını kullandı, susma hakkını kullandığı zamanda esasında suçunu reddetti anlamına geliyor ama baktığımız zaman delileri değerlendirdiğimiz zaman sanığın bu suçu tasarlayarak bilerek kasten işlediği net olarak belli. Emine Bulut'un burada öldürülmesinin en önemli sebebi kadın olması. Kadın hisleriyle çocuğunu korumak isterken baba şefkatinden mahrum kalmasın, babasıyla ilişkilerini koparmasın mantığı içerisinde hareket etmesi sonucunda karşı taraf çocuk üzerinden Emine Bulut'a ulaşarak onu hunharca katletti. Biz bu davaya ekibimiz olarak çok fazla emek verdik, çok fazla uğraştık" şeklinde konuşmuştu. 

Ayrıca, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı da, Varan'ın yargılandığı ve müebbet hapisle cezalandırıldığı karara, istinafta itirazda bulunulacağını açıklamıştı.