Emin Adımlarla Hedeflere Doğru

Gündem Yayın: 08 Temmuz 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 08.07.2020 17:05:39
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1681 okunma
Google News

Emin Adımlarla Hedeflere Doğru
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) büyümeye devam ediyor. Yeni kurulan bir üniversite olarak fiziksel alan genişlemeleri kapsamında Merkez (Gemiyan) Kampüs çalışmaları devam ediyor. KSBÜ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezindeki inşaat çalışmaları sona yaklaştı. Akademik ve idari personel sayısı artıyor; fakülte ve SHMYO’larda bölümler çeşitleniyor, Tavşanlı SHMYO ise ilk öğrencilerini almaya başlayacak. 
KSBÜ çalışmalarına tam hız devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun da belirttiği gibi, üniversite bölgesel, ulusal ve uluslararası; sağlık alanında başarılı çalışmalara imza atmak için emin adımlarla ilerliyor.
MERKEZ KAMPÜS, KÜTAHYA’NIN SAĞLIK ALANINDA MARKALAŞMASI İÇİN BÜYÜK DEĞER TAŞIYOR
Merkez (Germiyan) Kampüs ile ilgili son olarak master plan, altyapı ve belirlenecek iki yapının uygulama projelerinin hazırlanmasına yönelik sözleşme imzalandı. Firmaya gerçekleşecek devir teslim sonrası, 170 gün içinde sözleşme şartlarının yerine getirilmesi bekleniyor. Merkez Kampüs, Kütahya’nın sağlık alanında markalaşması için büyük değer taşıdığı ifade ediliyor. 
DİŞ HASTANESİNDE ÇALIŞMALAR SONA YAKLAŞTI
Kütahya’nın yeni diş hastanesi olarak hizmete başlayacak KSBÜ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde ise inşaat çalışmaları sona yaklaştı. Merkezin, T.C. Sağlık Bakanlığı KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin çok yakınında bulunması nedeniyle vatandaşlar memnuniyetini dile getiriyor. 
AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL SAYISI ARTIYOR
2018 yılının Mayıs ayında kurulan üniversitenin akademik personel sayısı 219 iken, 2020 yılı Temmuz ayında 388’e ulaştı. İdari personel sayısı ise 137’den, 220’e yükseldi. Sayı gün geçtikçe daha da yükselecek.
FAKÜLTE VE SHMYO’LARIMIZDA BÖLÜMLER ÇEŞİTLENİYOR
KSBÜ bünyesinde yeni kurulan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi dışında mevcut fakültelerve SHMYO’larda bölümler çoğaldı. Kütahya merkez ve ilçelerinde, öğrenci sayısı artacak. 
TAVŞANLI SHMYO ÖĞRENCİ ALIMINA BAŞLIYOR
Tavşanlı’nın ikinci üniversitesi olarak lanse edilen Tavşanlı SHMYO, öğrenci alımına başlıyor. Fizyoterapi ile Dezenfeksiyon, Sterilizasyon ve Antisepsi (DSA) programlarına öğrenci alımı ile ilgili başvurular, YÖK tarafından kabul edildi. Bu doğrultuda toplam 80 kontenjan ayrıldı. Tavşanlı SHMYO bu sene tercihlerde bulunacak. DSA’dan mezun olan öğrenciler, Türkiye’nin bu alanda ön lisans eğitimi alan ilk öğrencileri arasında yer alacaklar.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.