25 Mart 2017 00:58

EMEP Genel Başkanı Gürkan: Bu kutuplaşmayı dağıtmalıyız

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek, referandum çalışmaları kapsamında tekstil atölyelerini gezerek işçilere seslendi.

Paylaş

Haşim DEMİR
İstanbul

Referandum çalışmalarını işçi havzaları ve emekçi semtlerinde yoğunlaştıran Emek Partisi İstanbul İl Örgütü, Genel Başkan Selma Gürkan ve İl Başkanı Güven Gerçek’in katıldığı bir dizi toplantı düzenledi. Önceki gün Sancaktepe’de mahalle muhtarları ve yöre dernekleriyle buluşan Gürkan, tekstil atölyelerini dolaşarak işçilere seslendi. 

‘MUHTARLAR AKP’NİN ARKA BAHÇESİ DEĞİL’

EMEP heyetinin Sancaktepe’deki  ilk ziyareti mahalle muhtarlarına oldu. Sarıgazi mahallesi muhtarlık binasında gerçekleşen buluşmaya, Sarıgazi Mahalle Muhtarı Göker Göktaş, İnönü Mahallesi Muhtarı Hasan Nacar, Meclis Mahallesi Muhtarı Hasan Ağtepe, Atatürk Mahallesi Muhtarı Cennet Taçyıldız ve Emek Mahallesi Muhtarı Murat Bilikli katıldı. Buluşmada konuşan Sarıgazi Mahallesi Muhtarı Göker Göktaş, mahallede uyuşturucu ve çeteleşmeye karşı yürüttükleri çalışmadan dolayı çeteler tarafından tehdit edildiğini söyledi. Polisin hakaretlerine de maruz kaldığını söyleyen Göktaş, “Emek Partisi bu süreçte hep yanımızda oldu” dedi. Göktaş, mahalle muhtarlarına muhbirlik dayatılmasına da tepki göstererek Kaymakamlığın kendisi hakkında  idari soruşturma açtığını dile getirdi. Göktaş’ın yanında olduklarını söyleyen diğer muhtarlar da ortak mücadelenin önemine dikkat çekti. Muhtarlar ayrıca yoksul mahalellirin sosyal güvenceden mahrum kaldığını ve vakıf yardımlarına muhtaç bırakıldığını söyledi.  

Muhtarların AKP’nin arka bahçesi yapılmak istendiğini söyleyen EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan da muhtarların emekçilerin fişlenmesinde kullanılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Muhtarların yerel demokrasinin en önemli dayanakları olduğunu söyleyen Gürkan “Yerel demokrasi ne kadar gelişirse ülkedeki demokrasi de o kadar gelişir. Biz muhtarları çok önemseyen bir partiyiz” dedi.  Gürkan ayrıca toplumsal kutuplaşmanın dağıtılması içinde muhtarlara ciddi görevler düştüğünü söyleyerek hayır kampanyasını güçlendirme çağrısı yaptı.  

‘SARAYDAN YÖNETİLMEK İSTEMİYORUM’

Gürkan ve beraberindeki heyet daha sonra Özen Tekstil ve Özgül tekstil atölyelerini ziyaret ederek işçilerle buluştu. Atölye yemekhanesinde konuşan Selma Gürkan, AKP iktidarının ve tek adam rejiminden yana olanların grev yasaklarıyla ve bütün hakları yok ederek geldiğini dile getirerek işçileri ‘hayır’ demeye çağırdı. Gürkan’ ın konuşmasının ardından söz alan bir kadın işçi “ Ben saraydan yönetilmek istemiyorum. Ne padişahlık ne de sultanlık istiyorum. Diktatörlük hiç istemiyorum. Benim eşim asgari ücretle çalışıyor. Bir güvencesi yok. Bu yüzden ‘hayır’ diyorum” dedi. 

Buradan Özgül Tekstil atölyesine geçen Gürkan, makine başındaki işçilere konuştu.  İşçi sınıfının, yaratılan kutuplaşmadan kendi birliğini sağlayarak çıkması gerektiğini söyleyen Gürkan “İşçilere, emekçilere dayatılan diktatörlüktür. Grev yasağı istemiyorsak, kuralsız çalışmak istemiyorsak, insanca bir çalışma, insanca bir ücret istiyorsak başkanlık rejimine hayır demeliyiz” dedi. 

EMEP heyeti son olarak Tüm Tok-Der’e bağlı dernek başkanları ve üyeleriyle bir araya geldi. Tüm Tok-Der binasında gerçekleşen ziyarette konuşan Gürkan, yöre derneklerinin demokrasi mücadelesinde ve demokrasi kültürünün gelişmesinde önem taşıdığını belirterek “Tüm Tok-Der, üyeleriyle etkili bir çalışma yürütüyor” diyerek hayır kampanyasını güçlendirme çağrısı yaptı. Gürkan’ın ardından Kızıldere ( Ataköy Beldesi) Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Durmuş ve Tüm Tok-Der yönetim  kurulu üyesi Hasan Koçyiğit birer konuşma yaptı. Diktatörlük rejimine hayır dediklerini söyleyen dernek yöneticileri halk toplantılarına ağırlık verdiklerini ifade etti. 

ÖNCEKİ HABER

Ünlü filmler, 28. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde

SONRAKİ HABER

Sarayköy’ün kararı ‘hayır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...