06 Ağustos 2020 09:01

EMEP’ten koronavirüs açıklaması: Hükümet halkı suçlayarak sorumluluktan kurtulamaz

Emek Partisi Ankara İl Örgütü, kentte yaşanan koronavirüs vaka artışlarına ilişkin açıklama yaptı.

Pandemi hastanesi | Fotoğraf: İbrahim Mase/DHA

Paylaş

Emek Partisi Ankara İl Örgütü, son zamanlarda artan koronavirüs vakalarına ilişkin yaptığı açıklamada, test sonucu pozitif çıkanların hastanelerdeki doluluk nedeniyle ayakta tedavi edilerek evlerine gönderildiğini, bayram başından itibaren birçok kişiye malzeme yetersizliği nedeniyle test yapılamadığını açıkladı. Halkın ‘sürü bağışıklığı’na teslim edilirken bütün sorumluluğun vatandaşın kişisel tutumuna indirgendiği belirtilen açıklamada, “Hükümet, halkı suçlayarak sorumluluktan kurtulamaz” denildi.

Emek Partisi Ankara İl Örgütü, son zamanlarda yeniden artışa geçen koronavirüs vakalarına ilişkin açıklama yaptı. Hükümetin halkı suçlayarak sorumluluktan kurtulamayaağı belirtilen açıklamada, “İktidarın normale geçildiğini ilan etmesi sonrası yaşananlar bugün pandeminin yeniden ciddi boyutlara varmasına yol açmış durumda. Bazı illerde eski vaka sayısı geçilmiş, başta Ankara, Antep ve bölge illeri olmak üzere birçok şehirde vaka sayısı ciddi derecede artış göstermiştir” denildi.  Ankara Tabip Odasının açıklamasına dikkat çekilen açıklamada, “Hastanelerde yoğunluğun çok fazla arttığı, pandemi kuşkusu ile hastaneye giden vatandaşlar ve sağlık emekçileri tarafından sürekli gündeme getiriliyor. Bu sonuç bağıra bağıra geldi, kendiliğinden olmadı” denildi.

Büyük sermaye için doğrudan teşvik yasaları çıkarılırken, işçilerin korona koşullarında çalıştırıldığı ifade edilen açıklamada, “Esnafın, turizmin canlandırılması da halkta yaratılan ‘normal’ algısıyla sağlanmaya çalışıldı. Yaratılan algı; bayram ziyaretlerine, taziyelere, tatil kredilerine, binlerce kişiyle kılınan namazlara yol verilmesiyle daha da pekiştirildi. Şimdi de halka karşı sorumluluğunu, görevini yerine getirmeyen bakanlık ve hükümet halkı suçlu ilan ediyor” denildi.

FABRİKALARDA VAKALAR GİZLENMEYE ÇALIŞILDI

Ankara’da gerekli önlemlerin alınmadığını ve hükümetin bilim insanlarının uyarılarını dikkate almadığını belirten Emek Partisi Ankara İl Örgütü, “Şimdi bir kez daha sağlık kurumları yetmez hale gelmiş, sağlık emekçileri yeniden ağır koşullarda çalışmak durumunda bırakılmıştır. Ankara’da onlarca fabrika ve iş yeri gereken önlemleri almadı, fabrikalarda çıkan vakalar saklanmaya çalışıldı. Adete halka ‘sürü bağışıklığı’ uygulanırken bütün sorumluluk vatandaşın kişisel tutumuna indirgendi. Bu koşullarda  Ankara’da pandemi ürkütücü boyutlara vardı” dedi.

Ankara’da hastaneye giden yurttaşlardan, emekçilerden ve sağlık çalışanlarından aktarılan bilgilere yer verilen açıklamada, “Test sonucu pozitif çıkan hastalar, hastanelerdeki doluluk nedeniyle ayaktan tedavi için evlerine gönderilmektedir. Acil servislerde sedyeler üzerine hasta takibi yapılmaktadır. Bayram başından itibaren Covid belirtileri ve temas nedeniyle hastanelere giden birçok kişi, malzeme yetersizliği nedeniyle test yaptıramamıştır. Hastanelerde yoğunluk çok fazla olup, mesafenin sağlanamaycağı havasız ortamlarda saatlerce tahlil ve test için sıra beklenmektedir. Filyasyon çalışması (Bulaşın ortaya çıkış sebebini bulmak) pozitif çıkıp eve gönderilen hasta ancak eve gönderildikten 3-4 gün sonra başlamaktadır” denildi.

Pandeminin yeniden hızla yayılmasının vaka verileri saklanarak, sürü bağışıklığı uygulanarak, işçilerin, emekçilerin, halkın canı pahasına ‘ekonomik canlanma’ yaratılmaya çalışılarak salgınla mücadele edilemeyeceğini gösterdiği belirtilen açıklamada, bu politikada ısrarın “Biz halkı değil, sermayeyi ve onun ekonomisini düşünüyoruz” anlamına geldiği vurgulandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri: Hak gaspları kalıcılaştırılmak isteniyor

SONRAKİ HABER

DERİTEKS İzmir’deki fabrikalarda toplusözleşme imzaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...