EMEP:  “Kapitalizm son bulmadıkça iklim değişikliği durmaz”

EMEP: “Kapitalizm son bulmadıkça iklim değişikliği durmaz”

EMEP tarafından iklim değişikliğine dair yapılan açıklamada “Varlığını doğanın yağmalanması ve insanın sömürülmesi üzerine kuran bu sistemin değişmesi için herkesi mücadeleye çağırıyoruz” denildi.

Bugün dünyanın ve Türkiye'nin bir çok yerinde yapılacak iklim eylemine katılım çağrısı yapan Emek Partisi (EMEP) kapitalizm son bulmadıkça iklim değişikliğinin durmayacağını vurgulayarak “Varlığını doğanın yağmalanması ve insanın sömürülmesi üzerine kuran bu sistemin değişmesi için herkesi mücadeleye çağırıyoruz!” dedi.
DOĞA TALAN EDİLİYOR
EMEP İl Başkanı Arzu Erkan tarafından yapılan yazılı açıklamada dünyanın pek çok yerinde başta gençler olmak üzere işçi, emekçi halk kitlelerinin “İklim değişikliğini durduralım” diyerek seslerini yükselttiği vurgulanarak, “Buna karşın, uluslararası tekeller ve işbirlikçileri daha çok kâr için emeği sömürdükleri gibi doğayı talan edip, dünyayı da nefes alınmaz hale getiriyorlar. Enerji ve sanayide kömür, petrol gibi fosil yakıtların kullanımının artışı, başta motorlu taşıtlar olmak üzere petrol ve petrol ürünlerinin kullanımındaki artışlar, orman yangınları ve orman ürünlerinin yakılarak kullanımının artışı ve toprağın sınırsız ve 
sorumsuzca işlenmesi dünyayı her gün artan sera gazı emisyonu ile karşı karşıya bırakıyor. 
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ
Tüm bunların sonucunda artan sera gazı nedeniyle dünyada ortalama sıcaklık yükselirken oluşan küresel ısınmanın kaçınılmaz sonucu da iklim değişikliği oluyor. Hızla gelişen endüstri ve kapitalist sistemin daha çok kâr için durmak bilmeyen üretiminin sonucu kapitalistler kârına kâr katarken oluşan iklim değişikliği ile dünya yaşanmaz hale geliyor” ifadeleri kullanıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.