31 Mayıs 2020 08:17

EMEP: Gezi'nin birikimiyle bağımsız ve demokratik Türkiye mücadelesine devam

Gezi direnişinin 7. yıldönümüne dair açıklama yapan EMEP, "Gezi romantik bir nostalji değildi, olmayacak, tarihsel bir miras olarak yaşamaya devam edecek" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gezi direnişinin 7 yılına dair açıklama yayımlayan Emek Partisi, "Gezi direnişi ülke çapında polis şiddetine, kara propagandaya ve her türden provokasyona rağmen; yaşam hakkından, demokrasi ve özgürlük mücadelesinden geri durmadan yoluna devam etti. Bu süreçte hayatını kaybeden gençleri bir kez daha saygı ve özlemle anıyor, davaların takipçisi olmaya devam edeceğimize söz veriyoruz" dedi.

Aradan geçen 7 yıla rağmen Gezi direnişinin taleplerinin hala taze olduğu belirtilen açıklamada, sermaye ile rant çevrelerinin kentlerin, doğanın talanından vazgeçmediği, baskı ve sömürü politikalarını artıran iktidarın “tek parti tek adam” rejimini dayattığı ifade edildi.

"İşçi ve emekçilerin, gençlik ve kadınların özgürlük mücadelesi durdurulamıyor" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gezi’nin bugüne bıraktığı ilerici değerler egemenlerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Her fırsattı Gezi’yi karalayan, milyonların demokratik eyleminin arkasında 'darbe girişimi' arayanlar ne yaparsa yapsınlar, güneş balçıkla sıvanmıyor! Gezi’de yargılananlar teslimiyetin değil halka bağlılıklarının bir ifadesi olarak talepleri mahkeme kürsülerinden dile getirdiler, her platformda dile getirmeye de devam ediyorlar.
 
Gezi’de ortaya çıkan değerleri sadece ulusal çerçeve ile sınırlandırmak da mümkün değildir. Zira Gezi Direnişi, ortaya çıktığı tarihsel konjonktürde Arap halk isyanlarının, Avrupa’da ekmek ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olarak enternasyonal dayanışmayı elden bırakmamıştır. Bugün Amerika’da siyahi genç George Floyd’un ırkçı bir polis tarafından katledilmesinin ardından yaşanan halk isyanı da bu bağlamda değerlidir. Gezi direnişini anımsatan eylemlerle bugün Amerika’da özgürlük mücadelesinin bayrağını eline alan bütün siyahileri, Amerikan halkını da dayanışma duygularımızla selamlıyoruz.
 
Gezi romantik bir nostalji değildi, olmayacak ve bağımsız demokratik Türkiye mücadelemizin içinde tarihsel bir miras olarak yaşamaya devam edecek." (HABER MERKEZİ)
 
{{406031}}

ÖNCEKİ HABER

New York’ta binler George Floyd için yürüdü: Bu vahşeti artık kabul etmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Demokrasi mücadelesinin mirası Gezi direnişi 7 yaşında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...