EMEKLİLERE ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKLİLERE ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI!


 

Uzun zamandır sürdürdüğü hukuk mücadelesini kazanarak örgütlenme hakkı elde eden Tüm Emekliler Sendikası, örgütlenme çağrısı yaptı!

GİZEM EKİCİ

Tüm- Emekliler Sendikası Mersin Şubesi, tüm emeklileri sendika çatısı altında örgütlü güç olmaya çağırdı. Sendika binasında bir basın açıklaması yapan Sendika Mersin Şube Basın yayın İlişkiler Sekreteri Fatih Kaplan, “Bizler, milyonlarca emekliyiz; aktif çalışma yaşamından, yaşımız ilerlediği veya sağlığımız elvermediği için ayrılmış emekçiler ve onların bakmakla yükümlü olduğu yakınlarıyız. Beklentimiz odur ki, ilk gençliğimizde başladığımız üretim sürecinin sonuna gelip emekli olduğumuzda, rahatça geçimimizi sağlayabilecek, çalışarak hak ettiğimiz geliri kamunun bizlere sağlamasıdır.

Ülkemizde üretilen her mal ve hizmet bu ülkenin tüm emekçilerinin alın teridir, kafa ve kol gücüdür, beyninin ışığıdır. Toplumsal refahtan en büyük payı bu emekçiler almalıdır. Sanayi işçisi, çırak, sağlık görevlisi, güvenlik görevlisi, doktor, mühendis, bilişimci, öğretmen, küçük esnaf, köylü, tarımcı; tümü de emekçidir.

Biz emekliler de, bu bahsettiğimiz üretimi kendi aktif çalışma yaşamımızda sağladık, topluma üretimin devam etmesini garanti eden çalışan bir sistem devrettik. Dolayısıyla, biz emeklilerin de toplumsal refahtan insana yaraşır bir pay alması anamızın ak sütü kadar hakkımızdır” dedi.

“ÖZELLEŞTİRME HALKA İHANETTİR”

Ülkemizde cumhuriyetin kuruluşundan başlayarak, emeklilerin emeğiyle, çabasıyla oluşturulan Sümerbank, Telekom, Tüpraş, Tedaş, Tekel, Petkim, Şeker fabrikaları ile Tank Palet fabrikasının özelleştirilmesini de eleştiren Kaplan, “Özal döneminde başladı, AKP döneminde zirve yaptı, özelleştirmelerden bir defalığına elde edilen gelirler AKP işbirlikçisi iç ve dış firmalara peşkeş çekildi, altın yumurtlayan tavuk kesildi. Özelleştirmeci değil; toplumcu, kamucu ekonomi uygulanmalıdır.

“EKONOMİK KRİZİ BİZ ÇIKARMADIK”

Siyasal iktidarın bütçeyi nasıl yaptığı onun aynasıdır, emekçiye, emekliye, öğrenciye, eğitime ne kadar; tefeciye, rantçıya ne kadar pay ayırıyor diye bakılır.Emekçileri ezen mevcut düzenin neden olduğu ekonomik krizi biz çıkarmadık. Yükünü de üstlenmek istemiyoruz, bunun için Tüm Emekliler Sendikamızda gücümüzü birleştiriyoruz.

“TÜRKİYE'NİN, MEŞRU VE YASAL İLK EMEKLİ SENDİKASIYIZ

Uzun zamandır sürdürdüğümüz hukuk mücadelemizde çok önemli bir kazanım elde ettik.

Ankara 8.İdare Mahkemesinin 25.06.2019 tarihinde verdiği kararla, kuruluş talebimiz, Emekli Sen ‘Tüm Emekliler Sendikası'’ adıyla kurulmuş, evraklar Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına gönderilmiştir.

Emekliler mücadelesi eşik atlamıştır, artık daha güçlüyüz, daha güvenliyiz. Emekliliğin lütuf değil, hak olduğu bilinciyle yolumuzu yürüyor, bakanlıkla toplu sözleşme yapacak yetkiyi de alacağımızı biliyoruz. Tüm emeklileri sendikamız çatısı altında örgütlü güç olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA