Emekliler’den 1 Mayıs’a katılım çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Emekliler’den 1 Mayıs’a katılım çağrısı


 

Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi üyeleri Pazartesi günü saat 16.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinliklerine katılım çağrısı yaparak, “Özgürlük ve Demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz” mesajı verdi.

Mehmet Nabi Batuk

Tüm Emekliler Sendikası (Emekli – Sen) Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde Pazartesi günü saat 16.00’da Cumhuriyet Alanı’nda kutlanacak 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinliklerine katılım çağrısı yaptı. Emeklilere DİSK Genel – İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy ile Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Sekreteri Nuran Kılıçkaya Engin’de destek verirken, salona “Özgürlük ve demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz pankartı asıldı.

“MÜCADELEDEN EMEKLİ OLUNMAZ”

Emekli – Sen Mersin Şubesi Üyeleri adına hazırlanan basın metnini okuyan Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu, emeklilerin 1 Mayıs 1977 yılında 34 işçinin katillerinin hala tam anlamı ile yargının karşısına çıkartılmadığını ve adalet bekleyişlerinin devam ettiğini aktardı. Konuşmasının devamında Mersin’de yaşayan diğer emekli vatandaşlara seslenen Alaybeyoğlu, “16 Nisan’da gasp edilen haklarımıza, ülkemize sahip çıkmaya, Kıdem tazminatı hakkına sahip çıkmaya, OHAL ve KHK’ya karşı çıkmaya, Haksız yere işten atmalara, ihraçlara ve iş cinayetlerine karşı çıkmaya, her türlü ayrımcılığa karşı çıkmaya, savaşa, silaha ve ölümlere karşı mücadele etmeye, Hukuksuz birbiçimde gözaltı ve tutuklamalara, gazetecilerin özgürce işlerini yapmalarına engel olunmasına karşı çıkmaya, sonuna kadar devam edeceğiz. Herkesi hayırlarını alıp 1 Mayıs’a Cumhuriyet Meydanı’na gelmeye çağırıyoruz. Özgürlük ve Demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA