TTK Karadon Müessesese Müdürlüğüne gönderilen özelleştirme yazısı üzerine ayağa kalkan Zonguldak kamuoyunda konu halen daha çok yönlü tartışılırken, siyasi partiler özelleştirmeye karşı olduklarını açıklamayı sürdürüyor.

Emek Partisi Zonguldak il Başkanı Ateş Türeli de, aynı konuda yazılı bir açıklama yaptı ve partisinin görüşlerini şöyle dile getirdi:
Bugüne kadar işçilere ve emekçilere kölece çalışma ve ölümden başka bir şey vaat etmeyen AKP hükümeti şimdi de gözünü Türkiye Taş Kömürü (TTK) Karadon Müessesine dikti. TTK’nın zarar ettiği gerekçesi ile kurumu zarardan kurtarmak adına özelleştirmesi gerektiğini söyleyen yetkililere şunu sormak gerekiyor: 13 yıldır TTK’yı kim yönetiyor ve tek çare neden özelleştirmedir?

Çünkü; TTK'nın özelleştirmesi ile sendikası, iş güvencesi ve iş güvenliği olmayan kölece çalışma koşullarında Zonguldak havzasında maden üretimi yapmak istemeleridir.

MADEN İŞÇİLERİ ÖZELLEŞTİRMENİN NE DEMEK OLDUĞUNU İYİ BİLİR;
Özelleştirme demek;
*Soma’da, Ermenek 'de, Kozlu’da, Karadon’da olduğu gibi ÖLÜM demektir.
*Patronun iki dudağı arasında çalışmak demektir.
*Aylarca maaş almadan çalışmak demektir.
Maden işçileri ve Zonguldak halkı, Karadon Müessesesinden başlayan özelleştirme saldırısının bütün havzaya yayılacağını çok iyi bilmekte ve bugünden itibaren özelleştirmeye geçit vermeyeceklerini ilan etmişlerdir. Zonguldak halkı emek ve demokrasi güçleri de maden işçilerini mücadelelerinde yalnız bırakmayacaklardır. AKP Hükümetinin özelleştirme saldırısını püskürtecektir.
Tüm Zonguldak halkını maden işçilerinin yapacakları tüm eylemlere ve 30 Haziran Perşembe günü saat 16.30’da Madenci Anıtı’nda toplanarak özelleştirmeye ‘Hayır’ diyecek olan maden işçilerine destek vermeye çağırıyoruz.

İŞÇİLER, EMEKÇİLER, GENÇLER;
Özelleştirme saldırısına karşı gün hep birlikte mücadele etme günüdür!
Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz!
Yaşasın birlik, mücadele ve dayanışma!