1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Emanet El Arabasıyla Ekmek Peşinde!
Emanet El Arabasıyla Ekmek Peşinde!

Emanet El Arabasıyla Ekmek Peşinde!

Hem kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmek hem de ülkesinde bıraktığı ailesinin geçimini sağlayabilmek için ülke ülke gezerek farklı işlerde çalışan Bangladeşli Kamal Uddin ve 3 arkadaşının son durağı Kayseri oldu.

20 Şubat 2018 Salı 10:30A+A-

Bangladeşli 22 yaşındaki Kamal Uddin, ekonomik sıkıntıları nedeniyle ailesini bırakıp, ülke ülke dolaştıktan sonra 3 arkadaşıyla geldiği Türkiye’de kâğıt toplayarak yaşam mücadelesi veriyor.

Geride bıraktıkları ailelerinden yaklaşık 5 yıldır uzakta olan Uddin ve arkadaşları, iş bulmak amacıyla gittikleri Suriye ve Yunanistan’da umduklarını bulamayınca rotayı Türkiye’ye çevirdi.

Yunanistan’dan “geri kabul anlaşması” kapsamında sınır dışı edilince yeni umutlarla Türkiye’ye gelen kader arkadaşları, daha önce adını bile hiç duymadıkları Kayseri’nin yolunu tuttu.

Kamal Uddin, kendi geçiminin yanı sıra ülkesinde kalan ailesine çalışıp para göndermenin hayaliyle geldiği Kayseri’de istediği iş imkânını bulamasa da emanet aldığı el arabasıyla kâğıt toplayarak ekmek parası kazanmaya çalışıyor.

bangladesli_kamal_uddin_ve_arkadaslari.jpg

Kâğıt toplayarak kazandıkları parayla bütçelerine uygun bir ev kiralayan Uddin ve arkadaşları, kimi zaman kuru bir ekmek yese de para kazanıp ailelerine kavuşacak olma umudundan hiçbir zaman vazgeçmiyor.

Ellerindeki tek bir telefona yükledikleri çocuklarının, eşlerinin ve annelerinin fotoğraflarına bile sırayla bakıp hasret gidermeye çalışan gurbet arkadaşları, ne evin rutubetine ne de aç olan karınlarına aldırış etmeden çalışıp para kazanma mücadelesi veriyor.

Kirasını güçlükle ödedikleri evlerinden sabahın erken saatinde ayrılan arkadaşlar, market, fırın, büfe gibi yerlerin önlerine ve çöplere atılan kâğıtları topluyor.

Omuzlarına aldıkları torbalarla gezen arkadaşlarından “daha şanslı” olan Kamal Uddin ise kâğıtları emanet bulduğu bir el arabasıyla topluyor.

bangladesli_kamal_uddin_emanet_el_arabasiyla_ekmek_pesinde_3.jpg

Ailesine duyduğu özlemi ve para kazanmak için ne şartlarda çalıştığını, çok az öğrenebildiği Türkçe’siyle güçlükle anlatan Uddin, memleketinde bırakmak zorunda kaldığı ailesini özlediğini, ancak çalışıp para kazanmak için ülkesinden uzaklarda kalmaya mecbur olduğunu söyledi.

Başka bir iş bulamadığı için kâğıt topladığını belirten Uddin, “2 ay önce Kayseri’ye geldim. İş arıyorum ancak sabit bir iş olmadığı için kâğıt topluyorum. Burada 3 arkadaşım var, onlar da benim gibi kâğıt topluyor. Bir günde yaklaşık 25 lira kazandığımız oluyor. Burada para kazanıp ülkemdeki aileme göndermeye çalışıyorum.” dedi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum