Elon Musk'ın Uzaya Gönderdiği Tesla, Güneş Etrafındaki İlk Turunu Tamamladı

38
13
5
2
1
Elon Musk, 6 Şubat 2018 tarihinde ilk Falcon Heavy'yi uzaya gönderdi. Bu tarih, yalnızca SpaceX için değil, aynı zamanda Tesla için de son derece önemli bir tarih oldu. Zira Elon Musk, içerisinde manken bulunan bir Tesla Roadster'ı uzaya gönderdi.

Elon Musk, 2018 yılının şubat ayında SpaceX ile birlikte bir Tesla Roadster'ı uzaya göndermişti. İçindeki mankene 'Starman' adını veren Elon Musk, Starman'i uzaya uğurlamıştı ve bu uğurlamanın ardından 558 gün gibi bir süre geçti. Bu da Starman'in bulunduğu konumda bir yıl demek oluyor.

Güneş etrafındaki ilk turunu tamamlayan Starman, biz yazıyı yazdığımız an itibarıyla 1,228,354,453 km gibi bir yol kat etti. Aynı zamanda 58 bin kilometre garantisini de en az 21 bin kere geçmiş oldu. Tabii ki aracın yaptığı farklı gelişmeler de bulunuyor.

Elon Musk, Tesla Roadster içerisindeki Starman'i uzaya gönderirken araçta Space Oddity adlı şarkı çalıyordu. Aracın aküsü hâlâ çalışır durumdaysa Starman'in 151.703 kez Starman'i dinlediğini söyleyebiliriz. Bu durum, Starman'in bir kulağı için geçerli. Starman'in diğer kulağında da 'Is There Life on Mars?' isimli bir şarkı çalıyordu. Akü konusundaki varsayımı burada da yaparsak bu şarkının 204.413 defa tekrar ettiği biliniyor.

tesla

Aracın kat ettiği yol göz önünde bulundurulacak olunursa Tesla Roadster'ın Dünya üzerinde bulunan tüm yolları 33,8 kez kat edecek kadar yol aldığını söyleyebiliriz. Şu an Mars'a doğru yaklaşan araç, saatte 41 bin 740 km'lik bir hızla seyahat ediyor.

Bu ve bunun gibi birçok bilgi, Where is Roadster? isimli bir sitede yer alıyor. Siz de Roadster ve Starman'in mevcut konumu ve güncel bilgilerini görmek için siteyi inceleyebilirsiniz.

Kaynak : https://mashable.com/article/spacex-tesla-roadstar-starman-completes-first-orbit/
38
13
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
38
13
5
2
1