“Gençlerimizin çabaları takdire değer”
19-24 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında Halk Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yardımcısı Ali Candan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, dernek başkan ve üyeleri, çocuklar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan etkinlikte yaptığı değerlendirmede gençlerin ülkenin geleceği olacağını söyleyerek, gençlere büyük sorumluluk düştüğünü gençlerin hayallerini gerçekleştirmek için sürekli bir çaba halinde olacaklarını dile getirdi. Çok anlamlı bir törene şahit olduklarını belirten Gökhan, “Gençlik bu ülkenin geleceği. Onları yüreklendirmemiz gerek” şeklinde konuştu.
“PEDALLARI HAYALLERE ÇEVİRİN”
Türkiye Yardım Sevenler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Seval Berkup yaptığı açıklamada, “Pedallar Hayallere Dönsün Projesini gerçekleştirmek için toplanmış bulunuyoruz. Belediyemizin katkılarıyla 50 çocuğumuza 50 bisiklet armağanımız vardı. Bugün burada genel merkezimizin Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100.yılında, ‘100 çocuğa 100 bisiklet Pedallar Hayallere Dönsün’ projesini gerçekleştirmek için toplanmış bulunuyoruz. Türkiye Yardım Sevenler Derneği Çanakkale Şubesi olarak 19 Mayıs Gençlik Haftası’nda, belediyemizin katkılarıyla 50 çocuğumuza 50 bisiklet armağanımız var bugün. Haydi çocuklar, hayallerinizi kurun, pedallarınızı atamızın kurduğu ve gerçekleştirdiği hayallere çevirin. Yarınlar sizin, sizler bizim umudumuzsunuz, sizleri çok seviyoruz.  Projemizi gerçekleştiren Sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’a, emek veren herkese şahsım ve yönetim arkadaşlarımın adına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
“BOŞUNA PEDAL ÇEVRİLMEYECEK”
Başkan Ülgür Gökhan yaptığı konuşmada, “Çok anlamlı bir törende beraberiz. Bu yıl Atatürk’ümüzün Samsun’a çıkışının 100. Yılı. Hem bağımsızlığımızı elde ettiğimiz İstiklal Savaşımızı kazandık. Tamamladık. Bunun sonucunda da bu tarihi Mustafa Kemal Atatürk gençliğe emanet etti. Gençlerin bayramı olması noktasında iradesini ortaya koydu. Bu çok önemli. Çünkü gençlik bu ülkenin geleceği. Gençlerimizin başarıları, çabaları ebetteki takdire değer. Onları yüreklendirmemiz gerekir. Hayallerini gerçekleştirmeleri için devamlı çalışmalılar. Atatürk’ün kurduğu ilk sivil toplum kuruluşu olan Yardımseverler Derneği’ne teşekkür ediyorum.  Çocuklara da buradan sesleniyorum; boşuna pedal çevrilmeyecek! Pedallar çevrilecek, başarılar ödüllendirilecek. Çocuklarımızdan da bir isteğimiz var. Gençlere biraz sorumluluk düşüyor. Bisikletleri dikkatli kullanacaklar, trafik kurallarına uyacaklar, yayalara dikkat edecekler, trafikte yaya geçitlerinden geçenlere ve araçlara dikkat edecekler.  Bisiklet yollarında kullanacaklar. Burada da biraz sorumluluk var gençlere. Ama onlar eğitimlerini alıyorlar. Okullarda öğreniyorlar. Güle güle kullansınlar diyorum, kazasız belasız kullansınlar. Derneğimize de tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından çocuklara bisikletleri takdim edildi.

Haber: Seda Atan