Bugün Mevlid Kandili, hayatta bazı günler vardır, normal günlerden çok farklı, doğum günü gibi, evlilik yıldönümü gibi, sevdiklerinize bu özel günlerinde söylediğiniz ‘Seni Seviyorum’ sözü o günlerde daha da anlamlıdır. Sevdiğinizi daha çok mutlu eder…

Görmeden sevdiğimiz, sevgimizi ondan bize kadar aktarılan sünnetini uygulayarak göstermeye çalıştığımız, alemlerin onun hürmetine yaratıldığı, Allah’ın habibim dediği, ‘seni alemlere rahmet olarak indirdik’ dediği Peygamberimiz Hz. Muhammet (sav)’e bu günlerde sevdiğimizi söyleyelim. Daha doğrusu salatü selam gönderelim. Sevdiğimizi en iyi bu şekilde söyleyebiliriz. 
İnsanlığın içinde bulunduğu, savaşın, kavganın, gözyaşının bitmesi için, Peygamberimizi vesile kılarak yaratanımıza dua edelim Mevlid Kandili’nde…

Müslümanlığı, hayatında uygulamayan hacının hocanın yaptıklarına bakarak kötü bir şeymiş gibi görmeyelim. Doğrusunu kendimiz yaşamaya bakalım. Bırak onlar ne yaparsa yapsın, hesap gününde kimin kazanacağı kaybedeceği belli olmaz.

Allah’ın mağfireti büyük, belki de yaptığımız küçük bir hareket hesap gününde kazanmamızı sağlayacak. Bu hareketin; bir çocuğu sevindirmek mi, yaşlı birine ekmek almak mı, bir kediye köpeğe su vermek mi, zorda kalmış birine yardım etmek mi olduğunu bilemiyoruz. 

Bize düşen iyilik adına, elimizden ne geliyorsa, gücümüz ne kadarına yetiyorsa bir an önce harekete geçmek. 

Bugün ne yapalım derseniz, selam gönderin Alemlerin efendisine…