Esnaflarlarımızla her alanda işbirliğimiz sürecek

Toplantıda konuşan Başkan Toçoğlu, “Bir ve beraberiz. Hepimiz memleketimiz için çalışıyoruz. İnşallah her alanda beraber çalışmaya devam edeceğiz. İmkanlarımız doğrultusunda esnafımıza elimizden gelen destekleri sunmayı sürdüreceğiz” dedi. 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Erenler Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Olağan Genel Kurul Toplantısına katıldı. Demiryol İş Sendikası Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra Hendek Esnaf Oda Başkanı Mehmet Yaşar Demirel, SESOB Başkanı Hasan Alişan, esnaf odaları temsilcileri ve çok sayıda üye yer aldı. Başkan Toçoğlu, programda 16 Nisan referandumuyla ilgili konuklara bilgiler verdi.

Güvenilir ve adaletliyiz

Toplantıda konuşan Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, “Seçilmek çok kolaydır. Bir daha seçilmek ise çok zordur. Seçildiğiniz dönem içerisinde adil olacaksınız, hak ve hukuku gözeteceksiniz. Biz esnaf ve sanatkar kesimi çekinmeden doğru yapılana doğru, yanlış yapılana yanlış deriz. Sayın Cumhurbaşkanımız bir toplantıda esnaflar bu ülkenin hakimidir, savcısıdır, polisidir demişti. Çünkü biz güvenilir ve adaletliyiz. Memleketimizin bekçisiyiz. Esnaflarımızın sorunlarını köprü vazifesi görerek ilgililere aktarmakla sorumluyuz. Yereldeki sorunlarımızı da yerel yöneticilerimize aktarıyoruz. Esnaflarımızla ilgili sorunlarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na müteşekkiriz” şeklinde konuştu.

Desteklerimiz devam edecek

Geçen hafta Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın Sakarya’da olduğunu ve esnafların toplantısına katılarak birlikte güzel bir sinerji oluşturulduğunu vurgulayan Başkan Zeki Toçoğlu, “Esnafla ilgili hükümetimizin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgileri Sayın Bakanımız esnaflarımıza bizzat kendisi iletti. Bir ve beraberiz. Hepimiz memleketimiz için çalışıyoruz. Esnaflarımız işlerini güzel şekilde yerine getirdikleri sürece her alanda beraber çalışmaya devam edeceğiz. İmkanlarımız doğrultusunda esnafımıza elimizden gelen destekleri sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı

Türkiye çok daha hızlı gelişecek

Esnaflara 16 Nisan’da gerçekleştirilecek Anayasa değişikliği referandumu ile ilgili bilgiler veren Başkan Toçoğlu, “Cumhuriyetimiz kurulduğundan beri istikrar olduğu sürece ülkemize çok güzel hizmetler yapılmış. AK Parti dönemi de bunun güzel örneklerinden birisi. En büyük sıkıntıyı da istikrarların bozulup koalisyon pazarlıklarının ülkenin bekasının önüne geçtiği dönemlerde gördük. Bir daha bu tür pazarlıklara mahal vermemek için ülkemizin geleceğini garanti altına almamız gerekiyor. Yeni sistemde koalisyonlar olmayacak. Referandumu bir  ‘evet’ ve ‘hayır’ çekişmesine döndürmekten ziyade ülkemizin istikbaline katacağı değerler açısından ele almak gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtiğimizde şu anda ağır aksak yürüyen işlerimiz daha hızlı bir şekilde yürüyecek ve gelişen Türkiyemiz çok daha hızlı bir şekilde basamakları tırmanmaya devam edecek” diye konuştu.