1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Elikesik: “Gölbaşı halkının aklıyla dalga geçmeyin”
Elikesik: “Gölbaşı halkının aklıyla dalga geçmeyin”

Elikesik: “Gölbaşı halkının aklıyla dalga geçmeyin”

Gölbaşı Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısında konuşan CHP Meclis Üyesi Bülent Elikesik, hastane ihalesinin durumunu sorarak “Gölbaşı halkının aklıyla dalga geçmeyin” dedi.

A+A-

Bütçe görüşmeleri sırasında söz alan Elikesik, Gölbaşı ile ilgili birçok sorunu ele alarak meclis başkanlığına sorular yöneltti. Elikesik’in konuşması şu şekilde:

“Konuşmama güzel şeyler söyleyerek başlamak isterdim ancak dün gerçekleşen hain saldırıda maalesef ocaklara yine ateş düştü. Saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Yine geçen yıl 10 Ekim’de Ankara Tren Garında düzenlenen hain saldırıda hayatını kaybeden, barış ve demokrasi uğruna canını veren vatandaşlarımızı saygıyla anıyor, mekanlarının cennet olmasını diliyorum. İsterim ki tüm insanlık barış ve mutluluk içinde yaşasın.

Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri,

Baktığımız zaman geçen yılki bütçeye göre borçlanma ile birlikte 191 milyon 500 bin TL’lik bir planlama yapılmış. Yani geçen yıla göre yaklaşık 60 milyonluk bir artış var. Buradan anladığımız, yatırıma yönelik bir bütçe ve 2017 hedeflenmiş. Umarım hedefler tutar, Gölbaşımız ciddi anlamda hak ettiği yeri bulur. Bilindiği üzere hem ülkemiz hem de Gölbaşımız 2016 yılında kötü günler yaşadı. Belediye performansı açısından kötü bir yıla imza attık. Hemen akabinde hem Gölbaşımız hem de ülkemiz hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı.

Bu süreçte hem ülkemiz hem de Gölbaşımız ciddi anlamda etkilendi. Ancak artık Gölbaşımız için silkinme zamanı gelmiş ve geçmektedir. Üçüncü yılımızın sonuna gelirken Gölbaşımızın temel sorunları olan Mogan Gölü temizliği ve Konya Yolu problemleri ile ilgili ciddi gelişmeler olduğu, iktidarı ve muhalefeti ile sorunların çözüme yaklaşıldığı biz muhalefet partilerine her platformda iletilmiştir. Ancak hem merkezi hükümet hem de büyükşehir belediyemiz tarafından Gölbaşımız üvey ilçe muamelesi görmeye devam etmektedir. Bu durumu derin bir üzüntü ile karşılamaktayız.”

Elikesik uzun süredir Gölbaşı’nda yapılan asfalt yenileme çalışmaları hakkında da sorular sorarak vatandaşların yaşadığı mağduriyeti gündeme getirdi. Elikesik şunları kaydetti:

“Turan Güneş bulvarında yapılan asfalt çalışmaları haftasında tamamlanırken, maalesef Cumhuriyet Caddesinde çalışma ne hikmetse 1 ayı aşkın süre devam etmiş ve vatandaşlarımız mağdur edilmiştir. Cumhuriyet Caddesine atılan asfalt çalışmasının ne kadar uzun sürdüğü, neden okulların açılma sürecine denk geldiği kamuoyu tarafından sorgulanmaktadır.

Asfalt çalışmaları yapılırken yama çalışmalarının trafik açısından ne kadar tehlikeli boyutta olduğu da aşikardır. Örneklemek istersek Hacıhasan - Ballıkpınar kavşağı arasındaki yama çalışmasının ne kadar kötü olduğu ve tehlikeli olduğunu siz değerli meclis üyelerimle paylaşmak isterim. Tekrar hatırlatmak istiyorum, daha önce de değinmiştim. Bölünmüş yollardaki bitki ve ağaçlar trafik açısından tehlike içermeye devam etmektedir. Can ve mal kaybı olmadan acil önlemler alınmalıdır.

Son dönemde yerel basında çıkan haberler doğrultusunda hastane ihalesinin iptali ya da ihaleyi alan firmanın çekildiği ile ilgili iddialar var. Gölbaşı halkı bunu hak etmiyor. Sizlerden ricam Gölbaşı halkının aklıyla dalga geçmeyin. Bu iddialar doğru mudur? İhale tam anlamıyla yılan hikayesine dönmüştür. Bizler gibi kamuoyu da bunun sebeplerini merak etmektedir.

130 bine yaklaşan Gölbaşımızda sorunların en büyüklerinden biri de geçen yıl değindiğimiz gibi köpek barınağıdır. Barınak merkezde kalmış olup her geçen gün sorunları çözülemez hale gelmektedir. Buranın acilen şehir dışına taşınması elzemdir. Bu konu üzerinde belediyemiz yönetimine destek vermeye grubumuz hazırdır. Tabi sosyal belediyecilik anlamında da ciddi yatırımlar yapılmalıdır.

Çeşitli zamanlarda verdiğimiz önergeler yavaş yavaş faaliyete geçiyor. Bu konu üzerinde siz belediye yönetiminize ve şahsınıza teşekkür ediyoruz ancak bazı verdiğimiz önergeler hala beklemektedir. Örnek verecek olursak Gölbaşımızın ciddi anlamda kreş problemi bulunmaktadır. Bu sayede hem belediye personeliz rahat edecek hem de diğer alanlarda çalışan aileler için rahatlık sağlanacaktır. Bir hayalimiz de Gölbaşımıza ihtiyaç olan yaşlı bakım evi ve huzur evinin belediye bütçe imkanları doğrultusunda uygun bir alana yapılması. Gölbaşımızın tanıtımına daha özen gösterilerek, daha aktif, daha verimli çalışmalar yapılarak Gölbaşımızın bir turizm kenti olduğunu tüm Türkiye’ye göstermek zorundayız. Eğer bir Beypazarı hem iç hem de dış turist çekebiliyorsa Ankara’nın güzide ilçesi neden bunu başaramasın. Etkin bir çalışma ile sivil toplum örgütlerimiz, belediyemiz Gölbaşında yaşayan kendini sanata ya da değişik çalışmalara adayan Türkiye’nin tanıdığı insanlarla ortaklaşa bir çalışma yapılıp ve tüm Türkiye’ye Gölbaşımızın güzelliklerini gösterebiliriz.

Seçim vaatlerinizde sosyal konut projeniz bulunmakta idi. Bu konu hangi aşamadadır, şu ana kadar yapılan bir çalışma var mıdır? Bunu da sormak istiyoruz.

Tabi bununla kalmayıp Tarım Kredi Kooperatifiyle birlikte ortak bir çalışma yapılarak ilçemizde toprak analizi yapılarak hangi ürünlerin ekilmesi konusunda çiftçilerimize gerekli eğitimlerin verilmesi sağlanılmalıdır. Gölbaşı esnafımızın durumu da alarm vermektedir. Binlerce öğrencinin ikamet ettiği ilçemizde öğrencilerimizin bir türlü Gölbaşı ekonomisine katkı sağlamasını başaramadık. Bununla ilgili esnaf odamızla ortak hareket edilerek neler yapılması ile ilgili projeler gerçekleştirilmelidir. Her geçen gün açılan büyük marketler küçük esnafımızı daha da daraltmaktadır.

Gölbaşının her geçen büyüyen problemlerinden en önemlilerinden biri de trafik sıkışıklığı. Özellikle Haymana Yolu - Konya Yolu bağlantı hattında hafta sonları ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Konu üzerinde emniyet müdürlüğümüzle temasa geçilerek hafta sonları birer ekibin bölgede akışı sağlaması gerekmektedir.

Geçen yıl yaptığımız konuşmada da dile getirdiğim Haymana Yolu ve Karşıyaka Mahallemizin cephe giydirme çalışmalarının 2016 yılında programda olduğu, yapıma başlanacağı bilgisi verilmiş ancak hala tek çivi dahi çakılmamıştır. Bunun sebebi nedir? Karşıyaka’ya ne zaman başlanacaktır? Mahalle sakinleri gibi bizler de merakla bu sorunun cevabını beklemekteyiz.

Bilindiği üzere Yağlıpınar Mahallemizde DSİ tarafından bir gölet yapılmaktadır. Bu projede belediyemizin yeri var mıdır? Proje neleri kapsamaktadır? Bununla ilgili meclisimizin ve kamuoyunun bilgilendirilmesini siz yöneticilerimizden rica ederiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 2017 bütçemizin Gölbaşımıza hayırlı olmasını dilerim.”

Bu haber toplam 2059 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.